Najchutnejšie pirohy s mäsom, aké som kedy jedla, verte keď ich pripravíte, poviete to aj vy

 

Dnes sa s vami podelíme o recept, ktorý pochádza z Litvy. Tieto zemiakové ceppeliny sa nedajú porovnať so žiadnym iným jedlom – majú blízko k mäsovým knedlíkom, pirohám či zemiakovými fašírkami.

Odporúčame tento pokrm podávať s kyslou smotanou alebo maslom. Najlepšie chutia s roztopeným maslom, slaninkou a osmaženou cibuľkou.

Цеппелины по-литовски

Potrebujete:

  • 12 zemiakov
  • 1 vajce
  • 65g pšeničnej múky
  • 300g mletého bravčového mäsa
  • 1 ČL škrobu
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Polovicu zemiakov si uvarte a potom z nich urobte kašu.
  2. Zvyšné zemiaky nastrúhajte a vytlačte z nich prebytočnú šťavu. Nechajte ju trochu odstáť: na prípravu budete potrebovať usadlý škrob.
  3. Kašu z uvarených zemiakov si zmiešajte s tými nastrúhanými, pridajte škrobovú šťavu, suchý škrob, múku, vajce, osoľte, okoreňte a všetko dobre premiešajte.
  4. Z výsledného cesta si vytvarujte menšie placky, do každej vložte lyžicu mletého mäsa, zjednoťte cesto po okrajoch a vyformujte si požadovaný tvar, ako na obrázku.
  5. Dajte si do hrnca vodu, osoľte ju a priveďte do varu. Varte ich 15 minút, musia sa najskôr dostať hore na povrch a potom opäť na dno hrnca. Hotovo!

zdroj:sovkusom.ru

Cepeliny kresowe

Chod hore