Najlepší smotanovo-sušienkovo višnový koláč, ktorý keď som zjedla, pýtala som si ďalší. Je fantastický

Pripravte sa na niečo obrovské, pretože tento recept vás prekvapí svojou eleganciou a jednoduchosťou. „Chillin.sk“ sme pre vás pripravili lahodnú tortu suflé, ktorá je vhodná pre slávnostný dezert.

Sladené suflé sa objavilo v 20. storočí s príchodom želatíny, takže jeho technológia prípravy je pomerne mladá, ale veľmi jednoduchá. Vaša chladnička zmení smotanovo – tvarohový krém so želatínou v hotové jedlo za niekoľko hodín.

Pohodlie je v tom, že do nej môžeme dať akékoľvek plody: citrusové, exotické kiwi a ananás, jahody a sušienky. Ak vás neoslovila táto plnka, tak môžete použiť kombináciu višní a čokoládových sušienok.

Ingrediencie

Tvaroh 250 g Sladká smotana 200 g
Cukor 100 g Prášok do pečenia 1 čaj. L.
Práškový cukor 100 g Pšeničná múka 80 g
Voda 40 ml Želatína 20 g
Kakaový prášok 4 čaj. L. Slnečnicový olej 2 pol. L.
Vajce 1 ks Višňový kompót 250 g
Kyslá smotana 100 ml

Príprava

  1. Pripravíme si cesto na sušienky. Vyšľaháme vajce a cukor do nadýchanej masy. Pridáme slnečnicový olej a kyslú smotanu. Znova šľaháme.
  2. Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečenia a potom po malých častiach pridávame do vyšľahanej masy a do hladka vymiešame.
  3. Vymastite formu a vylejte do nej masu tak, aby jej hrúbka nepresahovala 3 cm. Vložte formu do predhriatej rúry na 190 ⁰C a pečte 15 – 20 minút. Nechajte vychladnúť.
  4. Namočte želatínu do vody na 15 – 20 minút.
  5. Pripravíme si krém. Cez sitko pretlačte tvaroh, pridajte sladkú smotanu, práškový cukor a vanilku. Dôkladne vymiešajte, najlepšie mixérom.
  6. Želatínu napučanú vo vodnom kúpeli pridajte do krému.
  7. Narežte sušienky na štvorce 2 x 2 cm, vylejte sirup z višňového kompótu a višne dajte do misky.
  8. Formu obložte potravinovou fóliou – dno i boky. Na dno nalejte niekoľko lyžíc krému. N krém položte tretinu sušienok a tretinu višní a znovu nalejte krém. Zopakujte tento postup ešte dvakrát a všetko zalejte zvyšným krémom. Vyrovnajte povrch torty.
  9. Tortu zakryte fóliou a vložte do chladničky na dobu 5 – 6 hodín, aby dobre vychladol.

Želé torta so sušienkami má mnoho variantov, ale väčšina gazdiniek dáva prednosť  torte s ovocím na smotanovom želé. Skúste použiť namiesto vody šťavu z čerešní alebo z ananásu, aby želatína mala lepšiu chuť. Uložte si recept, aby sa vám nestratil.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Pripravte sa na niečo obrovské, pretože tento recept vás prekvapí svojou eleganciou a jednoduchosťou. „Chillin.sk“ sme pre..." />