Svokra rozrezala 2 plastové fľaše a naplnila ich…nakoniec si všetci olizovali prsty!

Ani vy si neviete predstaviť svoj život bez lahodných dezertov? Vylepšite si deň a pripravte si najslávnejší dezert na svete – tiramisu, torchu v inej podobe. Dozviete sa niekoľko tajomstiev, ktoré vám pomôžu ušetriť čas aj peniaze. Len si predstavte, ako sa vám roztápa v ústach…

Ingrediencie

  • 250 g mascarpone
  • 50 g cukru
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 1-2 balíčky piškót na tiramisu (záleží na veľkosti fľašiek)
  • 200g konzervovaných alebo mrazených višní (môžu to byť aj maliny alebo jahody)
  • 200ml čerstvo uvarenej kávy
  • 500g mliečnej čokolády

тирамису дома

Postup:

  1. Ak nemáte doma mascarpone, tu je alternatíva: 150-200g plnotučného tvarohu, 50ml šľahačkovej smotany, 2 vajcia a 50g práškového cukru. Najprv si samostatne rozšľahajte tvaroh, v druhej miske žĺtka s polovicou práškového cukru, v ďalšej bielka s druhou polovicou cukru a v poslednej šľahačkovú smotanu. Všetky ingrediencie nakoniec zmiešajte dokopy tak, aby sa vam vytvorila homogénna hmota.

тирамису дома

  1. Oddeľte žĺtka od bielkov a pridajte ich spolu s cukrom do mascarpone. Všetko dobre premiešajte.

как приготовить тирамису

  1. Teraz si vyšľahajte bielka so šľahačkovou smotanou.

как сделать тирамису

  1. Zmiešajte obidve zmesi dokopy a krém na tiramisu je hotový.

как сделать тирамису

  1. Vezmite si 2 plastové fľaše, ktoré sú dobre umyté a odrežte/odstrihnite z nich úzku časť tak, aby vyzerali ako poháre. Z každej fľaše odrežte časť steny.

как сделать тирамису

  1. Teraz si ich prepojte tak ako to je uvedené na obrázku.

тирамису рецепт

  1. Vyplňte formu polovicou pripraveného krému. Len ho nevyjedzte ešte skôr ako to bude hotové!

тирамису рецепт

  1. Do stredu si poukladajte bobuľovité ovocie.

тирамису рецепт

  1. Piškóty si ponorte do kávy a položte ich na ovocie.

тирамису рецепт

  1. Pridajte zvyšný krém, ovocie okolo okraju a vrch vyložte opäť namočenými piškótami.

тирамису без маскарпоне

  1. Dezert vložte na 3 hodiny do chladničky, aby sa ingrediencie prepojili, nasiakli a stuhli. Potom ho jednoducho vyberte z formy – stačí oddeliť fľašky!

тирамису без маскарпоне

  1. Roztopte si čokoládu vo vodnom kúpeli a polejte ňou dezert.

тирамису быстро и вкусно

  1. Ozdobte zvyšným ovocím.

тирамису быстро и вкусно

  1. Dobrú chuť!

Buďte si istý, že koláč bude nadýchaný, jemný a lahodný. Bude ťažké zostať len pri jednom kúsku!

тирамису быстро и вкусно

zdroj: takprosto.cc

Chod hore