Túto tortu som nazvala“Zhnitý peň“ a hostia sa z nej smiali. Keď ju ale ochutnali, do hodiny bola celá preč

 

Táto torta s pomerne vtipným názvom „Zhnitý peň“ je klasická kombinácia, ktorá sa riadi schémou: torta, krém a torta. Konkrétne pri tomto recepte sa namiesto torty použijú rolády a spolu so smotanovým krémom vytvoria krásne nadýchanú tortu so sušeným ovocím. Dokonca aj tí, ktorí neobľubujú sušené slivky či marhule si určite nenechajú ujsť aspoň jednu ochutnávku tohto sladkého majstrovského diela.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt торт трухлявый пень

Ingrediencie:

  • 1 liter smotany
  • 1 vajíčko
  • 1/2 ČL octu
  • 150g hrozienok
  • 360g cukru
  • 390g múky
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 150g sušených marhúľ
  • 100g sušených sliviek
  • 100g vlašských orechov

Postup:

Sušené ovocie si vložte do misiek, zalejte vriacou vodou a nechajte 15 minúť odstáť. Následne ich pretlačte cez mlynček na mäso alebo rozmixujte v mixéri. Orechy si zmiešajte so slivkami.

Vajíčko si vyšľahajte s 90g cukru, pridajte 250ml smotany, sódu, ocot a múku. Vymieste si cesto, rozdeľte si ho približne na 8 kúskov a každý jeden rozvaľkajte na tenkú vrstvu.

Vyformujte z nich rolády s nasledujúcou plnkou: 2 rolády naplňte so slivkami a orechmi, 3 s hrozienkami a 3 s marhuľami.

Súvisiaci obrázok

Položte rolády na plech vystlaným papierom na pečenie, vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte dozlatista 15-20 minút.

Počas toho si zo zvyšného cukru a smotany vyšľahajte krém.

Mierne vychladené rolády si narežte na malé kúsky alebo kolieska. Formu s priemerom 24-26 cm vysteľte s potravinárskou fóliou a namažte ju trochou smotanového krému.

Formu vyplňte niekoľkými vrstvami rolády a každú vrstvu potrite smotanou. Hotovú tortu vložte do chladničky na 8-10 hodín.

Tortu si môžete ozdobiť šľahačkou, čokoládovým fondánom, kakaom, orechmi alebo snehovými pusinkami. Veríme, že bude chutiť vám, aj celej vašej rodine!

Торт «Трухлявый пень»

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore