Hrnčekové čipkované palacinky pre lenivé gazdinky, všetky suroviny máte doma. Väčšiu dobrotu ste nejedli

Keď sa povie slovo palacinky, hneď sa nám vybaví pochúťka, ktorá zmizne zo stola po niekoľkých minútach. Rôzne náplne a nadýchané cesto dokážu s našimi chuťovými pohárikmi urobiť hotové divy! Ponúkame vám recept na palacinky, ktoré sa trochu líšia od tých klasických – sú zdobené čipkami!

Ingrediencie

  • 500g kefíru
  • 3 vajcia
  • 1,5 PL cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 240-320 g múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 500ml mlieka
  • 1 PL smotany
  • 3 PL rastlinného oleja
  • Vanilka
  • Olej na prípravu palaciniek

Postup

  1. V hlbokej miske si zmiešajte vajcia, cukor a soľ. Pridajte smotanu a premiešajte.

кружевные блины из кефира и молока

  1. Dolejte do cesta mlieko a kefír.

кружевные блины на кефире фото

  1. Pomaly pridávajte múku s práškom do pečiva a miešajte, aby ste sa vyhli hrudkám.
  1. Pridajte vanilku a olej – najlepšie slnečnicový.
  1. Predhrejte si panvicu s olejom a začnite s pečením palaciniek.

кружевные блины фото

  1. Dôležité je v správny čas obrátiť palacinku na druhú stranu. Keď uvidíte na palacinke tieto dierky, je čas na otočenie.

как приготовить кружевные блины

Pri príprave čipkovaných palaciniek je dôležité, aby ste si zvolili kvalitné potraviny a neunáhlili sa. Zhon pri palacinkách je tou poslednou vecou, ktorú by ste potrebovali. Dávajte si pozor na kefír, kúpte si taký ktorý nemá dlhodobú trvanlivosť.

Tipy na perfektné palacinky

  1. Kľúčom k úspešným palacinkám je panvica s nepriľnavým povrchom.
  2. Pred pečením prvej palacinky by mala byť panvica dobre predhriata. Tu je malý trik: pred prvým pečením nepotierajte panvicu olejom, ale kúskom slaniny. Potom na ňu nalejte olej, čím sa zachová „ochranná“ vrstva oleja. Mierne roztopený tuk vám pomôže upiecť horu palaciniek bez akýchkoľvek starostí.
  3. Je veľmi dôležité, aby ste dodržiavali presný pomer ingrediencií. Ak je cesto pripravené správne, nemusíte sa ničoho obávať.

zdroj: takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Keď sa povie slovo palacinky, hneď sa nám vybaví pochúťka, ktorá zmizne zo stola po niekoľkých..." />