Kráľovská torta vo mne zanechala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme

Ak už neviete, čo si máte upiecť, ponúkame vám recept na túto krémovo-orechovú pochúťku!

Ingrediencie

  • 400g polohrubej múky
  • 300ml smotany
  • 125 ml kondenzovaného mlieka
  • 125ml vareného kondenzovaného mlieka
  • 40ks vlašských orechov
  • 360g cukru
  • 1/2 ČL sódy
  • 1/2 ČL octu
  • 2 PL kakaového prášku
  • 250g masla

Postup:

  1. V strednej nádobe si zmiešajte múku 200ml smotany, 180g cukru, sódu zmiešanú s octom, polovicu nevareného kondenzovaného mlieka a 1 PL kakaa.
  2. Výslednú hmotu vylejte do formy na pečenie a vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov po dobu približne 40 minút. Koláč skontrolujte pomocou špáradla, či už je hotový.

королевский торт

  1. Cesto si prerežte na dve rovnaké časti.
  2. Pripravte si krém: roztopte si 200g masla, pridajte kondenzované mlieko a vyšľahajte.

королевский торт

  1. Nasekané vlašské orechy si osmažte na panvici a pridajte ich do krému.

королевский торт

  1. Jednu polovicu upečeného cesta potrite krémom a prikryte druhou polovicou.
  2. Poleva: Zmiešajte si 180g cukru, 1 PL kakaa, 4 PL smotany a 50g masla. Varte na miernom ohni po dobu 5-7 minút a polejte ňou tortu (ak máte ešte nejaké zvyšné orechy, pokojne ich pridajte do polevy).

королевский торт

  1. Hotovú tortu nechajte odstáť, aby nasiakla krémom aj polevou.

Pripravte si k tomu váš obľúbený čaj a vychutnávajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru 

Chod hore