Najlepšia snehová poleva na torty a koláče všetkých čias, nerozteká sa, jednoducho výborná. Inú už robiť nebudete

Čas Veľkej noci sa blíži a vy už určite máte prichystané recepty na sladký dezert. Cukrová poleva dodá pomyselnú čerešničku a vaši rodinní príslušníci si hneď vypýtajú dupľu.

Ingrediencie

  • 1 vaječný bielok
  • 1-2 ČL citrónovej šťavy
  • 200-250 g práškového cukru

Postup

  1. V hlbokej miske si vyšľahajte bielok do peny.
  2. Pridajte polovicu práškového cukru a premiešajte. Vlejte citrónovú šťavu (pre získanie krásnej bielej farby)
  3. Bez prestávania postupne dosypávajte zvyšok práškového cukru a vymiešajte zmes vidličkou alebo mixérom pri nízkej rýchlosti. Ak chcete, môžete si do polevy pridať aj potravinárske farbivo.

как приготовить белковую глазурь

  1. Naneste glazúru na mierne vychladený, no ešte stále teplý koláč.

Výsledkom bude skvelá konzistencia: nebude vám pretekať, padať a udrží si svoj tvar!

как приготовить белковую глазурь

zdroj:sovkusom.ru