Smotanový koláč s tvarohom pripravený bez múky a cukru! Chutí každému kto ho ochutná

Ak uprednostňujete dezerty bez múky, potom Vás tento fantastický citrónový koláč veľmi poteší. Múku vôbec nebudete oplakávať, že sa v ňom nenachádza Nadýchaný krém s príchuťou citrónu si zamilujte už po prvom kúsku.

Týmto dezertom tak urobíte veľkú radosť prípadne i niekomu, kto trpí celiakiou. Podľa nášho receptu môžete postupovať jednoducho krok za krokom ešte dnes.

ingrediencie

– 500 g tvarohu
– 125 g masla
– 2 vajcia
– Jemne strúhaná kôra z jedného citróna
– Sladidlo podľa chuti
– 2 tégliky smotany
– 2 kelímky kyslej smotany
– 2 balíčky vanilkového pudingu

postup

1) Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme, alebo ju vyložíme papierom na pečenie.

2) Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom. Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti. Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.

3) Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšiu citrónovú kôru. Premiestnime do nachystanej formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakrytú papierom na pečenie. Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.

4) Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.

Zdieľajte tento báječný recept na smotanový koláč bez múky a cukru aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Ak uprednostňujete dezerty bez múky, potom Vás tento fantastický citrónový koláč veľmi poteší. Múku vôbec nebudete..." />