Milujeme OREO sušienky a preto vám prinášame 3 fantastické recepty po ktorých sa budete zalizovať

Ak milujete sušienky OREO, z týchto receptov budete nadšení!

Samé o sebe sú senzačné. V spojení so syrom, vanilkou, či kakaom môžu byť nebíčkom v papuľke. Koláče na báze OREO sú jednoduché a často sú bez pečenia. V lete je vhodné do nich pridať ovocie napr. jahody. Zbiehajú sa vám už slinky? Neváhajte, jednoducho ich vyskúšajte!

Cheesecake OREO bez pečenia !

Ingredience:

na cesto 

  • 22 sušienok OREO
  • 3 lyžice roztopeného masla
  • 1 lyžica cukru

na krém

  • 450 g smotanového syra
  • 450 g šľahačky
  • 1 pohár cukru
  • 1/4 pohára práškového cukru
  • 14 nadrobno nasekaných sušienok OREO
Postup: 
V mixéri zmiešajte sušienky, roztopené maslo a cukor. Formu vyložte pripravenou masou a vložte do chladničky asi na pol hodinu. Pre lepší efekt ho v nej nechajte odležať aj hodinu.

Počas chladenia masy si môžete pripraviť krém. Šľahačku a cukor vyšľahajte do tuha a pridajte syr. Všetko spolu premiešajte na najnižších obrátkach. Do pripraveného krému primiešajte podrvené OREO sušienky. Po vychladení cesta naň vylejte krém a vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny. Koláč môžete ozdobiť celými sušienkami. A je to!

OREO koláč pre vegánov

Oreo nie sú vegánskymi keksíkmi. Preto je vhodné nájsť na tento koláč ich alternatívu.

Ingrediencie: 

na cesto:

  • 1 pohár ďatlí
  • 1/4 pohár mandlí
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžičky vody
  • 1 lyžička kokoseového oleja

krém:

  • 1 pohár kešu orieškov (najlepšie vopred namočné na 8 hodín vo vode)
  • 1/4 pohára vody
  • citrónová šťava
  • 1 lyžička vanilinového cukru
  • 1 štipka soli
  • hnedý cukor podľa chuti

Postup:
Všetky suroviny na cesto vymixujte do dosiahnutia lepkavej konzistencie. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti, rozotrite ich rovnomerne na papier na pečenie tak, aby boli všetky približne rovnaké. Vložte ich na  30 minút do chladničky.  Zatiaľ môžete prichystať krém. Všetky suroviny zmiešajte v mixéri a striedajte vrstvu cesta a krému tak ako je na obrázku. Po prichystaní nechajte koláč odležať v chladničke aspoň hodinu.

Jahodovo – čokoládová bomba

Ingrediencie:

cesto:

  • 2 poháre múky
  • 2,5 poháre cukru
  • 1/2 pohára podrvených keksov OREO bez krému
  • 1/2 pohára kakaa
  • 1/2 pohára oleja
  • 2 vajci
  • 1 pohár mlieka
  • 1 pohár teplej vody
  • štipka vanilinového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečenia
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka škorice

krém:

  • 1 pohár masla pokojovej teploty
  • 3,5 pohára práškového cukru
  • 1/2 pohára kakaa
  • 2 pohára sušienok OREO tiež bez krému
  • štipka soli
  • štipka vanilínového cukru
  • 2-3 kvapky mandľovej arómy
  • 1/4 pohára  smotany (môže byť aj viac)
  • šľahačka a jahody na dekoráciu

Postup:
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na prípravu cesta pridajte všetky suroviny  s výnimkou teplej vody do misky a miešajte ich asi minútu. Potom pridajte vodu a vytvorte hladké cesto. Preložte ho do formy a pečte asi 45 minút. Následne si pripravte plnku. Roztopte maslo so soľou. Odoberte z ohňa a pridajte kakao a práškový cukor. Do toho priložte podrvené sušienky, vanilínový cukor s arómou a všetko spolu zmiešajte. Na najnižšom stupn za stáleho miešania pridajte smotanou. Ak sa vám nepáči hustota, vlejte viac smotany či prisypte viac cukru. Cesto polejte krémom. Posypte podrvenými OREO sušienkami a dekorujte šľahačkou a jahodami.

Chod hore