Naučte sa robiť domáce pikantné klobásy. Verte mi, že to nie je žiadny veľký problém

 

Skôr či neskôr príde čas, kedy si sa rozhodnete, že si urobíte domáce klobásy. Namiesto ich kupovania a rozmýšľania, či sú skutočne dobré, si ich môžete pripraviť doma týmto jednoduchým spôsobom.

Potrebujete

  • 2 kg bravčového mäsa
  • 3 PL koňaku
  • 200 g slaniny
  • 150 ml smotany
  • 4 ks bravčových čriev (1 m)
  • Koriander
  • Soľ
  • Muškátový orech
  • Čierne mleté korenie

Postup

  1. Štvrtinu z mäsa si pomeľte v mlynčeku na mäso a zvyšok si narežte spolu so slaninou na malé kúsky. Pripravte si 4 črevá – každé z nich s dĺžkou 1 m.
  2. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vložte na noc do chladničky.
  3. Vychladenú zmes plňte do pripravených čriev. Tie vložte do vrecka na pečenie a pečte pri 200 stupňoch 20 minút. Následne klobásy vyberte z vrecka a pečte ďalších 30-40 minút.

Čo sa týka korenia, môžete do zmesi pridať cesnak a milovníci ostrejších chutí aj čili papričky, ale opatrne!

Домашняя колбаса из свинины

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
  Skôr či neskôr príde čas, kedy si sa rozhodnete, že si urobíte domáce klobásy. Namiesto..." />