Odteraz si kupujem vždy jeden citrón naviac. Tento trik ma naučil šéfkuchár v reštaurácií

Teraz som vždy kúpiť 1 citrón viac! Tento trik zdieľa Šéfkuchár talianskej reštaurácii.

Citróny majú okrem pozitívneho vplyvu na naše zdravie aj vlastnosti zlepšujúce ženskú krásu či čistou v kuchyni. Ich charakteristická kyslosť a svieža vôňa obohatí každé jedlo, či už slané alebo sladké.

Ukážeme vám, ako si pripraviť univerzálne korenie z citrónovej kôry, ktoré má úžasnú vôňu.

лимонная цедра в кулинарии

Ako vysušiť a používať citrónovú kôru

Na prípravu budete potrebovať 3-4 čerstvé citróny. Dôkladne ich umyte a kôru odstráňte pomocou škrabky, dávajte však pozor, aby ste sa nedotkli bielej kože (má v sebe nadmernú horkosť).

лимонная цедра в кулинарии

Vysušte kôru na čerstvom vzduchu alebo môžete použiť elektrický sušič. Túto citrónovú kôru si môžete pridať napríklad do čaju, ale my pokračujeme ďalej!

лимонная цедра в кулинарии

Vložte kôru do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte ju na prášok. Teraz môžete použiť korenie na rôzne pokrmy: pečené ryby, morské plody, šaláty, torty, krémy…

лимонная цедра в кулинарии

Aby bola zmes ešte bohatšia na arómu, 1 ČL prášku zmiešajte s 1 PL čerstvej citrónovej šťavy.

лимонная цедра в кулинарии

Ak si zmiešate 1 ČL citrónového prášku s 2 PL cukru a trochou olivového oleja, vznikne vám užasný peeling s účinkami proti celulitíde.

zdroj: sovkusom.ru 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Teraz som vždy kúpiť 1 citrón viac! Tento trik zdieľa Šéfkuchár talianskej reštaurácii. Citróny majú okrem..." />