Veľkonočná vajíčkovo-zeleninová roláda je tak jednoduchá, že ju budete mať hotovú hneď

Famózne pohostenie na váš veľkonočný stôl. Pripravte si pre vašich hostí toto farebné pohostenie 🙂

Potrebujete

  • 200 g mrazeného alebo konzervovaného hrášku
  • 350 g zemiakov
  • 200 g varenej šunky
  • 100 g jabĺk
  • 5 vajec
  • Citrónová šťava
  • Soľ, korenie

Na omáčku

  • 6 PL majonézy
  • 3 PL hustej smotany
  • 1 PL horčice
  • 200 ml zeleninového bujónu
  • 20 g želatíny

Праздничный салат-закуска

Postup

  1. Zemiaky a hrášok si uvarte a nakrájajte. Ak použijete konzervovaný hrášok, zbavte ho nálevu. Šunku a jablká si nakrájajte najemno. Plátky jabĺk pokvapkajte citrónovou šťavou. Všetky ingrediencie zmiešajte dokopy.
  2. Zmiešajte si majonézu, kyslú smotanu, horčicu, soľ a korenie. Do zeleninového vývaru nasypte želatínu a počkajte, kým sa úplne zahustí. Vývar nalejte do omáčky na šalát. Prepojenú omáčku nechajte vychladnúť a následne ňou zalejte zmes v bode č. 1.
  3. Formu si vysteľte potravinárskou fóliou tak, aby jej okraje viseli po okrajoch formy. Polovicu zmesi umiestnite na dno formy, na vrch poukladajte uvarené a olúpané vajíčka a nakoniec pridajte druhu polovicu zmesi. Šalát prikryte fóliou a vložte ho do chladničky na 8 hodín, aby želé pekne stuhlo. Šalát v roláde je pripravený na konzumáciu! Môžete ho ešte dozdobiť paprikou alebo čerstvými bylinkami.

zdroj:ivona.bigmir.net

Podporte článok zdieľaním