Veľkonočný nekvasený tvarohový koláč, ktorý nesmie chýbať na žiadnom stole

Ponúkame vám skvelý recept na koláč, ktorý môžete pokojne podávať na váš stôl aj počas veľkonočných sviatkov. Každá rodina má svoj vlastný osvedčený recept, ale toto pečivo si určite získa vaše srdce , chuť aj vôňu.

Nebojte sa, že by tvaroh urobil koláč príliš mokrým, práve naopak, bude vlažný a mäkučký.

Okrem klasického dezertného korenia – vanilkový cukor, pridajte do cesta kurkumu a koláčik bude mať krásnu žltkastú farbu.

Recept je určený na 3 papierové formy s výškou 9cm a priemerom 10 cm.

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 190 g polohrubej múky
  • 230 g cukru
  • 200 g tvarohu
  • 230 g škrobu
  • 250g masla
  • 10 g vanilkového cukru
  • 15 g kurkumy
  • 125 g práškového cukru
  • 150 g hrozienok
  • 10 g prášku do pečiva
  • Citrónová šťava (podľa chuti)

Postup

  1. 4 vajcia si vyšľahajte s cukrom a pridajte aj vanilkový cukor.
  2. Vyšľahané vajcia si vylejte do misky s tvarohom a dobre premiešajte. Pridajte maslo a 210 g škrobu.
  3. Do múky pridajte prášok do pečiva, vaječno-tvarohovú zmes, hrozienka, kurkumu a premiešajte.
  4. Cesto vložte do papierových formičiek – 530 ml do každej.
  5. Pečte 40-60 minút pri teplote 180-200 stupňov.
  6. Na polevu si oddeľte 1 bielok od žĺtka. Bielok vyšľahajte s práškovým cukrom do bielej peny, pridajte 20 g škrobu, pár kvapiek citrónovej šťavy a pokračujte v šľahaní až do zhustnutia.
  7. Hotové koláče potrite polevou a nevyberajte ich z papierových foriem.
  8. Бездрожжевой творожный кулич

zdroj:sovkusom.ru 

Chod hore