Zelenina marinovaná v citróne, pečená v rúre. Perfektná obloha pre mäso ale aj samostatný pokrm

Je známe, že mäsité jedlá sa lepšie vstrebávajú a trávia ľahšie, ak ich konzumujeme spolu so zeleninou. Hlavné tajomstvo tohto receptu spočíva v citrónovej marináde. Perfektne zvýrazní chuť každej ingrediencie a taktiež pomôže zachovať pôvodnú farbu zeleniny. Nebudete ľutovať!

Ingrediencie

  • 2 cukety
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • 1 baklažán
  • 1 červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok petržlenu
  • 20 ml citrónovej šťavy
  • Olivový olej
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Postup

  1. Zeleninu nakrájajte na veľké plátky a vložte do misy.
  2. Osoľte a okoreňte podľa chuti, pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte odležať.
  3. Rúru si predhrejte na 200 stupňov a zeleninu poukladajte na olejom vymastený plech prikrytý fóliou. Vložte do rúry a pečte 15 minút.
  4. Po 15 minútach odstráňte fóliu, zapnite si na rúre grilovanie a nechajte tam zeleninu ďalších 10 minút.

Zeleninová príloha bude najlepšie chutiť v teplom stave dochutená napríklad posypanou petržlenovou vňaťou.

Запеченные овощи в лимонном маринаде

zdroj: sovkusom.ru 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Je známe, že mäsité jedlá sa lepšie vstrebávajú a trávia ľahšie, ak ich konzumujeme spolu so..." />