Žiaden čistiaci prostriedok mi nepomohol pri upchatom odtoku, ako toto. Neminula som naňho veľa peňazí a nepotrebovala som inštalatéra

 

Všimli ste si, že každý dom ma svoju vlastnú vôňu? Najmä ak je v ňom cítiť čerstvo upečený jablková závin alebo vôňu jarných kvetov. Čo však v prípade, že v kuchyni alebo kúpeľni to zaváňa odpadovou vodou? Vedzte, že toto je prvý signál zaneseného potrubia, ktoré je potrebné čim skôr vyčistiť.

засоры труб

Ponúkame vám účinný spôsob ako vyriešiť problém upchatého potrubia bez toho, aby ste museli volať inštalatérov, kupovať drahé čistiace prostriedky alebo skúšať iné „odborné“ rady.

Potrebujete

  • 2 ks Alka-Seltzer – tablety
  • 250ml octu

Postup

  1. Vložte dve tablety Alka-Seltzer do odtoku.
  2. Následne do neho nalejte ocot a nechajte 2 minúty pôsobiť. Pri tomto kroku zatvorte odtokovú rúru.
  3. Nakoniec pridajte do otvoru aj vriacu vodu, aby sa špina rozpustila. Nielen, že sa zbavíte upchatého potrubia, ale odstránite aj nepríjemný zápach.

засоры труб

Väčšina čistiacich prostriedkov na pultoch v obchode dokáže akýmkoľvek spôsobom poškodiť naše zdravie. Nebezpečné sú práve tie, ktoré sú vyrobené na základe silných činidiel a práve medzi nich patrí aj čistiaci prostriedok na odstránenie upchatého potrubia. Okrem toho aj samotní inštalatéri odporúčajú používať menej chemikálií, pretože tým nekoroduje tesnenie. Aby sa tomu zabránilo, najlepšie je sledovať stav potrubia.

засоры труб

Prevencia pred upchatím

  1. Uvarenú vodu z kanvice vylejte priamo do kuchynského odtoku v dreze. Robte to 1x za dva dni. Horúca voda rozpúšťa tuk, ktorý je prilepený k stenám potrubia.
  2. Uistite sa, že máte v dreze sitko. Zvyšky potravy, odpadu či vlasov ostane na ňom a nebude sa pomaly upchávať v potrubí.
  3. Pravidelne nasypte do drezu pár lyžíc soli a zalejte ho vriacou vodou. Taktiež môžete skombinovať soľ s octom.
  4. Dávajte si pozor, aby odtok v umývadle či vo vani nebol upchatý vlasmi, pretože tie sa nedajú rozpustiť ani pomocou chemikálií.

Zdieľajte tieto tipy pre čistejšiu domácnosť aj s vašimi priateľmi!

засоры труб

zdroj:takprosto.cc

Chod hore