Dennik slovenského muža

Pondelok

Som sám doma, žena odišla na týždňovú služobku. Je to skvelý pocit. Urobil som si presný plán. Viem kedy vstanem, koľko času strávim v kúpeľni a koľko mi zaberú raňajky. Prepočítal som aj čas na umývanie riadu, upratovanie a vyvádzanie psa. Nechápem, prečo ženy o domácnosti toľko hovoria, keď je to činnosť, ktorá zaberá tak malo času.

Utorok

Musím sa znovu pozrieť na svoj časový rozvrh. Zdá sa mi, že bude vyžadovať malé zmeny. Prišiel som však na zlepšovák – parky môžem ohrievať v polievke. Ušetrím tak jednu nádobu, ktorú nemusím umývať. Rozhodne nemienim denne vysávať ako si to priala žena. Stačí sa prezúvať a psovi utierať labky – to je všetko. Inak sa cítim skvelo.

Streda

Mám pocit, akoby mi domácnosť zaberala viac času, ako som odhadoval. Budem to musieť zracionalizovať. Začal som polievkami vo vrecku. Jedlo sa totiž nemá pripravovať dlhšie, ako sa je. Problém mám s ustielaním. Myslím, že nie je nevyhnutne postielať každý deň, keď večer zase pôjdem spať.

Štvrtok

Podarilo sa mi vyliezť z postele tak, že som takmer vôbec nerozhádzal prikrývky. Stačilo len trochu vyrovnať deku. Chce to však cvik. Je potrebne, aby sa človek v posteli veľmi nevrtel. Boli ma síce pre to chrbát, ale azda to napraví horúca sprcha. Mimochodom, mam ďalší zlepšovák – je zbytočné jest zakaždým z iného taniera. Špiniť stále nové riady, to je mrhanie. Koniec koncov, veď aj pes žerie stále z jednej misky. P.S.: Na obed aj večeru som mal parky.

Piatok

Nepríjemné zistenie – ráno párok chuti dobre, na obed menej, večer vôbec. Pes však dostal len sušené jedlo, nešpiní misku. Inak by som si pripadal ako umývačka riadu. Prišiel som na to, že polievku môžem jest rovno z hrnca. Chuti rovnako a nepotrebujem žiadne taniere ani naberačku! Mam však problém – neviem, čo budem jesť zajtra. Konzervy neprichádzajú do úvahy, špiní sa pri tom otvárač.

Sobota

Na čo sa večer vyzliekať, keď sa ráno zas musím obliecť? To si radšej dlhšie pospím. Navyše sa nemusím vôbec prikrývať, takže posteľ zostane ustlaná. Raňajkovať budem len to, čo sa nemusí rozbaľovať, otvárať, krájať, natierať, variť alebo miešať. Tieto činnosti ma rozčuľujú.

Nedeľa

Pozerali sme so psom v televízií, ako sa ľudia kŕmili lákavými pochúťkami. Obaja sme mali plne ústa slín. Mi sme raňajkovali niečo zo psej misky. Ani jednému to nechutilo. Viem, mal by som  sa umyť, oholiť, učesať, ísť so psom von, umyť riad a nakúpiť, ale už nevládzem…….

Chod hore