Domáci Pastiersky koláč plnený mäsom. Prvýkrat som ho ochutnala u kamarátky a hneď som si pýtala recept

Zemiaky ako príloha k mäsu nie je nič nezvyčajné. Čo ale, ak sa tieto dve ingrediencie spoja dohromady? Vyskúšajte si aj vy pripraviť tento skvelý a rýchly recept so zapekanými zemiakmi a mletým mäsom. Nakŕmite celú rodinu!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 400 g hovädzieho mäsa
  • 25 g masla
  • 5 PL smotany
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Mäso si nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu si očistite a narežte.

картофельная запеканка с мясом

  1. Mäso a cibuľu si pomeľte v mlynčeku na mäso.
  2. Zemiaky ošúpte, nakrájajte a uvarte v osolenej vode.
  3. Mleté mäso osoľte, okoreňte a potom ho osmažte na panvici. V prípade, že je mäsová zmes suchšia, odporúčame pridať malé množstvo vody.

картофельная запеканка с мясом

  1. Z hrnca so zemiakmi vylejte vodu a pridajte do neho maslo – zemiaky roztlačte na kašu.

картофельная запеканка с мясом

  1. Formu na pečenie pokryte papierom na pečenie a potrite ho slnečnicovým olejom.

картофельная запеканка с мясом

  1. Na dno rovnomerne rozotrite polovicu zemiakov.

картофельная запеканка с мясом

  1. Následne na nich položte mleté mäso a prikryte ju druhou polovicou zemiakov. Ak chcete mať dobre rozotrenú vrstvu zemiakov, použite drevenú alebo silikónovú špachtľu.

картофельная запеканка с мясом

картофельная запеканка с мясом

  1. Zemiaky potrite smotanou, na ktorej sa počas pečenia objaví chrumkavá kôrka.

картофельная запеканка с мясом

  1. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte dozlatista.

Картофельная запеканка с мясом

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore