Keď sa dozvedela o úžasných vlastnostiach tohto produktu, okamžite ho zaradila naspäť do svojho jedálnička

V poslednej dobe sa maslo dostáva na nižšie priečky, čo sa obľúbenosti produktov týka. Možno za to môže aj dezinformácie o tom, že má vysoký obsah cholesterolu, škodí našej postave a podobne. Je však potrebné poznamenať, že tento produkt patrí medzi najcennejšie u obyvateľov Tibetu, ktorí sú známi dobrým zdravým a dlhovekosťou.

как выбрать настоящее сливочное масло

V skutočnosti je konzumácia masla veľmi dôležitá pre vaše telo. Bohužiaľ, mnoho bezohľadných výrobcov do neho pridáva rastlinné tuky alebo ho jednoducho vymenia za obyčajný margarín, vďaka čomu získal svoju popularitu. Prečítajte si, na čo by ste sa mali zamerať pri jeho kúpe a aké má účinky na náš organizmus.

Kvalita masla

Na to, aby malo na nás maslo pozitívne účinky je potrebná jeho vysoká kvalita. V súčasnej dobe sa niektorí výrobcovia naučili vyrábať produkty s nízkou kvalitou surovín, živočíšne tuky nahrádzajú rastlinné a tento proces neobišiel ani maslá.

Ako si vybrať to správne?

  1. Maslo by sa v obchode malo skladovať pri teplote nie vyššej ako 6 stupňov. Doba použiteľnosti by nemala prekročiť 30-35 dní. Ak má na obale určené dlhšiu dobu skladovania, zrejme v sebe obsahuje špeciálne prísady.

как выбрать настоящее сливочное масло

  1. Dajte prednosť maslu zabalenom vo fólii, namiesto papiera. Na svetle maslo zožltne a stráca sa z neho vitamín A. Fóliové balenie zabraňuje tomuto procesu.
  2. Ak si kupujete maslo na trhu, neváhajte ho ochutnať. Malo by sa vám roztopiť v ústach a nelepiť na zuby, to sa stáva pri margaríne.
  3. Kvalitné maslo má svetlo-žltý odtieň. V zime je prírodné maslo svetlejšie a naopak v lete tmavšie. Záleží to na kvalite trávy, ktorú zviera konzumovalo. Malo by však nemalo byť biele ani žlté.
  4. Prírodné maslo si ľahko namažete na chlieb. Ak sa rozpadá, znamená to, že je v ňom veľa vody.

как выбрать настоящее сливочное масло

  1. Doma si môžete urobiť experiment: dajte kus masla do vriacej vody. Kvalitný produkt sa rozpustí vo forme jednotnej kaluže a falošný vo forme hrudiek.

Tu je niekoľko dôvodov, aby ste si maslo pridali do vašej stravy, ak ste tak ešte neurobili.

  1. Maslo – najľahšie vstrebávajúci zdroj vitamínu A, ktorý je potrebný na udržiavanie funkcie nadobličiek a štítnej žľazy.
  2. Konzumácia masla nevedie k nadmernej hmotnosti. Skladá sa z mastných kyselín, ktoré telo vstrebáva len na zásobu energie, nie na zásoby tukov. Po jeho konzumácii pocítite pocit plnosti, čím sa znižuje pocit hladu a tým pádom sa nebudete zbytočne prejedať.

польза сливочного масла

  1. Maslo je vynikajúcim zdrojom jódu, jeho nedostatok môže spôsobiť strumu.
  2. Zlepšuje prácu tráviaceho traktu. Znižuje frekvenciu výskytu hnačiek u detí a zápchy u dospelých.
  3. Ľudia, ktorí konzumujú maslo majú nižšie riziko vzniku srdcového infarktu.

польза сливочного масла

  1. Mastné kyseliny obsiahnuté v masle uľahčujú vstrebávanie základných vitamínov ako je A, E, D, K. taktiež mnoho kuchárov pripravuje pokrmy na masle, nie na slnečnicovom oleji. Aby sa vám maslo nepripálilo, je k nemu nutné pridať trochu olivového oleja.
  2. Maslo je bohaté na antioxidanty. Znižuje možnosť vzniku rakoviny a aterosklerózy.

польза сливочного масла

Nájdite miesto pre maslo vo vašej strave – vaše telo vám poďakuje!

zdroj:takprosto.cc

Podporte článok zdieľaním