Kulinárske nápady a triky od známeho šéfkuchára, ktoré budete v kuchyni používať aj vy

Kulinárske vedomosti našich mám, babičiek či svokier by sa určite nemali podceňovať. Z tohto dôvodu sme pre vás pripravili triky, ktoré pomôžu všetkým začiatočníkom v kuchyni a nielen im!

  1. Aby bolo cesto na pelmene vzdušnejšie, je potrebné urobiť tento zlepšovák: keď začnú vrieť druhýkrát, pridajte do hrnca 1 šálku studenej vody. Prilievajte ju tam pomaly, tenkým prúdom. Takto bude cesto oveľa chutnejšie.

кулинарные хитрости советы

  1. Prípravu steaku je lepšie začať na bočnej strane, kde je vrstva tuku. Roztopený tuk dodá mäsu šťavnatosť a skvelú arómu.

кулинарные хитрости советы

  1. Korenie a bylinky udržujte na temnom a chladnom mieste, nie na poličke pri rúre. Nadmerná vlhkosť, svetlo a teplota spôsobujú, že korenie stráca svoju intenzívnu chuť a vôňu.

кулинарные хитрости советы

  1. Skôr ako začnete piecť mäso, je potrebné ho utrieť papierovou utierkou. Prebytočná vlhkosť jednoducho premení proces vyprážania na dusenie a ochudobní vás o červenkastú vrstvičku.

кулинарные хитрости советы

  1. Ak si chcete narezať, tenké plátky slaniny či prošuta, umiestnite mäso do mrazničky na 15 minút.

кулинарные хитрости советы

  1. Nebuďte lakomí a kúpte si jednu fľašu kvalitného extra panenského olivového oleja. Len niekoľko kvapiek zmení chuť mäsa, rýb, šalátov a jedál z cesta.

кулинарные хитрости советы

  1. Na získanie úžasnej zemiakovej kaše si uvarte malé množstvo zemiakov, zlejte z nich vodu a dajte ich naspäť do horúceho hrnca. Prikryte ho pokrievkou a počkajte 5 minút. Výsledkom bude mäkká a jemná štruktúra pyré.

кулинарные хитрости советы

  1. Pred prípravou mäsových knedlíčkov alebo mäsovej rolády si musíte najskôr ochutnať mleté mäso, ktoré ste pripravili. Vyformujte si malú fašírku, osmažte ju, ochutnajte a následne ak to je potrebné, pridajte do mletého mäsa korenie.

кулинарные хитрости советы

  1. Nebojte sa pred kúpou mäsa alebo ryby poprosiť predavača, aby vám produkt bližšie ukázal. Je nevyhnutné ich ovoňať a skontrolovať čerstvosť.

кулинарные хитрости советы

  1. Zapamätajte si, že recepty sú iba návodom na prípravu pokrmu. Ak chcete nahradiť ingredienciu niečím iným, pokojne to urobte!

кулинарные хитрости советы

zdroj: takprosto.cc

Podporte článok zdieľaním