Lenivé zemiakové pirohy pre celú rodinu. Nebudete veriť, aké je ľahké ich pripraviť

 

Zemiaky sa dajú pripraviť na niekoľko spôsobov a variácií. Dnes sme pre vás pripravili možno nezvyčajný recept na pirohy zo zemiakového pyré s hubovou prílohou.

Ingrediencie

  • 4 zemiaky
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 1 cibuľa
  • 5 PL slnečnicového oleja
  • 150 g šampiňónov
  • Mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup

  1. Zemiaky si uvarte v šupke, potom ich očistite a pretlačte. Pridajte soľ, korenie a 3 PL slnečnicového oleja.
  2. Postupne pridávajte múku (množstvo sa môže líšiť v závislosti od druhu múky). Vymieste si cesto.
  3. Rozdeľte si ho na 3-4 valčeky. Každý narežte na približne 3 cm kolieska a jemne stlačte prstom.
  4. Pirohy vložte do vriacej osolenej vody a stále miešajte. Mali by sa variť asi 10 minút, hneď ako vyplávajú na povrch, odstráňte ich dierkovanou lyžicou.
  5. Na panvici si zahrejte zvyšný olej, pridajte do nej najemno nakrájanú cibuľu a huby. Osmažte dozlatista bez prikývania panvice.
  6. Naservírujte si pirohy a polejte ich voňavou hubovou zmesou.

zdroj Sovkusom.ru