Melón som nakrájala na malé kusy a dala do mrazničky. O 2 hodiny neskôr som mala to najlepšie jedlo na leto

 

Toto je ten pravý symbol leta. Studený, sladký, svieži a lahodný dezert si vedia vychutnať nielen deti, ale aj dospelí. Ponúkame vám recept, ktorý je schopný stať sa doplnkom stravy alebo bude len vychladeným potešením pre celú rodinu. Domáci sorbet môžete pripraviť s cukrovým sirupom, ale aj bez neho. V prípade, že sa chcete držať iba jednoduchého receptu, budete potrebovať melón, mrazničku, mixér a vhodnú nádobu na zamrazenie.

Сорбет из арбуза

Ingrediencie

  • 1 melón

Postup

  1. Narežte si melón na malé kúsky a odstráňte z nich kôstky.
  2. Kúsky melónu rozložte na plochu tácku, ktorú následne vložte do mrazničky až do úplného zmrazenia.
  3. Zamrazené kúsky vkladajte do mixéra a vytvorte z nich konzistenciu zemiakovej kaše. Túto zmes premiestnite do hlbokej nádoby a opäť ju vložte do mrazničky na 1-2 hodiny.

Sorbet si môžete pripraviť z citrónov, jabĺk, jahôd, pomarančov ale aj iného ovocia, ktoré vaše chuťové bunky obľubujú. Nehodí sa na to len také ovocie, ktoré váš mixér nedokáže rozmixovať dohladka. Často sa tento dezert pripravuje s rumom, vodkou alebo portským vínom. Vyskúšajte to aj vy a spríjemnite si vaše leto!

zdroj:sovkusom.ru