Milujete zmrzlinu? Toto sú jej priaznivé účinky. Veľa ľudí o nich nemá ani tušenia

 

Čím vyššie stúpajú teploty na teplomeroch, tým častejšie myslíme na niečo jemné, chladivé a sladké. Zmrzlina je symbolom každého leta, no vieme si na nej pochutiť aj v iných ročných obdobiach. Táto pochúťka sa dokonca stala predmetom vedeckého výskumu, kedy vedci dospeli k záveru, že v niektorých prípadoch môže byť pre nás obzvlášť prospešná!

  1. V zime aj v lete

Zmrzlina je považovaná za letný dezert. Leto, teplo, potreba schladiť sa – čo je lepšie ako studená pochúťka z mrazničky? Avšak aj v lete vie táto maškrta zapríčiniť bolesti hrdla. Nečakané zmeny teploty organizmu spôsobia šok.

Otužovanie znižuje riziko prechladnutia, takže sa nebojte vetra, klimatizácie ani studenej sprchy. Zmrzlinu môžete jesť ako v lete, tak aj v zime. Vaše zdravie sa tým nenaruší, ak to samozrejme nepreženiete.

  1. Komplex živín

Zmrzlina obsahuje enzýmy a aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre trávenie. V skutočnosti ide o skvelé dobitie celého tela, dôležitý je výber kvalitnej zmrzliny. Ak na jej prípravu nemáte čas, snažte sa zamerať na prirodzenosť. Vyvarujte sa umelým arómam, farbivám a hlboko zmrazených výrobkov. Vyberte si mäkké zmrzliny – sú skladované kratšie a nie sú tak studené, zatiaľ čo hlboko mrazené zmrzliny môžu byť v mrazničke aj niekoľko rokov, kým sa kúpi.

  1. Stimuluje mozgovú činnosť

Zaujímavú štúdiu vykonali japonskí vedci. Jej výsledkom bol fakt, že ľudia, ktorí pravidelne konzumujú zmrzlinu, majú vyvinutejšiu duševnú spôsobilosť, problémy riešia rýchlejšie a vedia sa lepšie koncentrovať.

Je to spôsobené tým, že zmrzlina sa rýchlo vstrebáva a obsahuje látky, ktoré z nej robia energetickú bombu. Keďže sa v nej nachádza aj glukóza, stimuluje mozog, ale aj iné činnosti. To znamená, že ma pozitívne účinky na nervový systém.

Rovnako ako u všetkých produktoch, aj zmrzlina má svoje kontraindikácie. Ľudia trpiaci migrénami by ju nemali konzumovať príliš často a cukrovkári vôbec. Mliečna zmrzlina má zo všetkých najnižší obsah tuku, ale obsahuje viac cukru.

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
  Čím vyššie stúpajú teploty na teplomeroch, tým častejšie myslíme na niečo jemné, chladivé a sladké...." />