Potom, čo som sa naučila robiť tento pita chlieb, už som si ho prestala aj kupovať. Pečieme ho doma sami

Domáci chlieb lavaš chutí vždy lepšie ako ten z obchodu. Čo však v prípade, že nemáte čas na kysnutie cesta? Pripravili sme pre vás recept na nekvasený lavaš, ktorý je dokonalou kombináciou vody, rastlinného oleja, múky a soli. Jeho príprava bude jednoduchšia a hlavné rýchlejšia!

Potrebujete:

  • 350 g hladkej múky
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 150 ml vody
  • 7 g soli

Postup

  1. Vysypte si múku na dosku, urobte do nej prehĺbeninu, nalejte vodu, slnečnicový olej a pridajte soľ. Cesto jemne premiešajte vidličkou.
  2. Vymieste si cesto rukami, aby malo pružnú a pevnú konzistenciu. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odstáť 15 minút.
  3. Rozdeľte cesto približne na 10 dielov. Každý kus je potrebné vyváľať v múke.
  4. Potom každý kúsok vyvaľkajte do tvaru placky s hrúbkou nie viac ako 2 mm.
  5. Rozpáľte si panvicu bez oleja a pečte placky na miernom ohni asi 25 sekúnd z každej strany.
  6. Naukladajte ich jednu na druhú a následne prikryte s vlhkou utierkou.

Keď je chutný lavaš chlieb pripravený, môžete do neho vložiť napríklad hovädzie mäso, tvaroh s bylinkami, strúhaný syr a podobne. Dobrú chuť!

zdroj:sovkusom.ru