Pripravte si slané jogurtové posúchy so syrom, ktoré si zamilujete. Pripravila som ich za 30 minút a ohúrila celú rodinu

 

Ak máte radi placky, tak ako aj ja, tento recept je pre vás! Placky s názvom hychiny pochádzajú zo severného Kaukazu a do istej miery sa podobajú na naše langoše. Okrem iného sa líšia tým, že sa do nich dáva plnka – tou najtradičnejšou je kombinácia syru a byliniek.

хычины с сыром

Hychiny so syrom

Ingrediencie:

  • 400g hladkej múky
  • 250ml kefíru
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 300-400g syru Adygei (môže byť aj iný)
  • Bylinky (koriander, kôpor, bazalka…)
  • Maslo na potretie placiek

Ingrediencie na dip:

  • 200ml hustého jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL nasekaných byliniek (podľa chuti)

Postup:

  1. Zmiešajte sódu s kefírom, premiešajte a nechajte odstáť 5 minút.
  2. Múku zmiešajte so soľou, pridajte kefír a vymieste si pružné cesto.
  3. Hotové cesto posypte múkou a nechajte prikryté uterákom ďalších 10 minút.

хычины с сыром

  1. Bylinky si zmiešajte s roztlačeným alebo nastrúhaným syrom (záleži od konzistencie syra, aký máte) a podľa potreby pridajte soľ.
  2. Rozdeľte si cesto na 6 rovnakých kúskov, z ktorých každý bude tvoriť placku s priemerom do 10cm. Do stredu si dajte 2 PL syrovej plnky a okraje cesta spojte dokopy. Otočte ho na druhú stranu a jemne ho vyvaľkajte valčekom do tenkého kruhu s priemerom 20cm.

хычины с сыром

  1. Pečte na väčšej panvici bez oleja po 3 minútach z každej strany. Pri ukladaní na seba, ich potrite roztopeným maslom. Pred podávaním rozdeľte každú placku na 4 časti.

хычины с сыром

  1. Hotovú placku si potrite dipom, ktorý naservírujte v samostatnej miske. Ten si pripravíte zmiešaním všetkých ingrediencií.

Placky sú pripravené za veľmi krátky čas a budú pochúťkou na spoločnej rodinnej večeri.

zdroj: takprosto.cc