Syn nerešpektoval svojho otca. Táto rada zmenila ich vzťah a teraz vládne v rodine pokojná idylka.

Môj syn ma 8 rokov. Keď bol ešte dieťa, boli sme nerozlučiteľná dvojka, no v poslednej dobe sa všetko zmenilo. V jednej chvíli som si uvedomil, že už ma neberie ako autoritu. Prestal ma počúvať a začal odvrávať.

воспитание сына

Známy pediater mi prezradil, ako všetko vrátiť do normálu. Prečítajte si nasledujúcich 5 tipov!

  1. Otec môže

Mnohí otcovia si neuvedomujú, aká dôležitá je ich úloha pri výchove syna. Svojím vplyvom formujú ich charakter, zvyky či svetonázor. Nečakajte ani minútu! Všetko, čo poviete alebo urobíte, bude pôsobiť ako semienko v pôde – v prospech aj v neprospech.

„Aby mohol otec dieťaťu vštepovať rešpekt, mal by ho postaviť do situácie, kde uvidí, že ocko je šikovný, silnejší a môže urobiť to, čo ten syn nie, no dokáže ho to naučiť,“ tvrdí doktor Komarovsky.

воспитание сына

  1. Spoločne strávený čas

Moderní otcovia venujú málo času svojim deťom, čo je zapríčinené najmä únavou z práce. Ak máte skutočne veľa práce, pokúste sa s ňou skombinovať vaše otcovstvo. Časť práce si môžete vziať domov. Ukáže synovi čomu sa venujete, vezmite ho so sebou do práce a poukazujte mu to tam.

„Je to zložitá situácia, keď sa dieťa s otcom rozpráva len raz denne, z práce príde unavený, potom tu je jedno a podobne. Je však omnoho ľahšie vybudovať si u dieťaťa rešpekt, ak si nájdete spoločný čas pre seba, napríklad na takej rybačke alebo pri športe.“

воспитание сына

  1. Buďte vodcom

Prebuďte v chlapcovi túžbu nasledovať vás, pretože deti sa učia na príklade svojich rodičov. Buďte vzorom skutočného muža, ktorý rešpektuje ženy, váži si svoju rodinu, problémy zvláda hrdinsky a dosahuje svoje ciele.

„Teória o vodcovstve je odlišná od praxe. Moderný život nám bráni stať sa lídrom,“ tvrdí lekár.


  1. Sprievodca mužským svetom

Mali by ste svojmu synovi povedať o zvyčajných mužských záležitostiach a stať sa tak jeho mentorom. Dajte mu doma nejakú prácu, učte ho šoférovať, venujte sa spoločnému športu.

роль отца в воспитании

  1. Hra

Mnoho oteckov sa snaží kupovať dieťaťu hračky, aby mali pokoj. Nestačí im len dať do rúk chlapcovi drahé autíčka či vytúženú železničnú dráhu. Podieľajte sa s nimi na detskej zábave a neváhajte sa vrhnúť do detstva.

„Pre mužov je dôležité, aby nikdy nestratili tú chuť hrať sa. Nejde len o biliard alebo karty, ide aj o hranie sa so svojimi deťmi,“ tvrdí Dr. Komarovsky.

Veríme, že tieto rady prispejú k zlepšeniu vzťahov s vašimi deťmi a prajeme vám množstvo spoločne prežitých zážitkov!

zdroj: takprosto.cc patrickalain.com

Chod hore