Tento taliansky biskupský chlebíček je tak dobrý, že za pár minút zmizne z vášho stola. Stačí keď zmiešate…

 

Biscotti – populárna talianska cukrovinka z chrumkavých sušienok, orechov a kandizovaného ovocia. Podľa pôvodného receptu sa pripravuje bez použitia tukov a prášku do pečiva. Vďaka tomu budú suché a vhodné na dlhodobejšie skladovanie.

Odporúčame použiť niekoľko druhov orechov a sušeného ovocia. Hrozienka môžete nahradiť brusnicami, alebo ich pridať dokopy.

Ingrediencie:

  • 400-480 g hladkej múky
  • 100 g hrozienok
  • 100 g lieskových orechov
  • 100 g mandlí
  • 100 g kandizovaného ovocia
  • 220 g cukru
  • 5 vajec
  • Zázvor a škorica podľa chuti

Postup

  1. Zmiešajte si v miske hrozienka s posekaným kandizovaným ovocím. Zalejte ich vriacou vodou a nechajte odstáť 10 minút. Následne to sceďte a zľahka zmes stlačte.
  2. 4 vajcia si rozšľahajte s cukrom až do krémovej konzistencie. Pridajte mletú škoricu a zázvor (alebo muškátový orech, aníz či kardamóm). Počas šľahania pridávajte po častiach preosiatu múku.

печенье бискотти

  1. Vymieste si pomerne husté cesto bez hrudiek (malo by mať konzistenciu hustejšieho medu). V prípade, že bude hmota riedka, pridajte viac múky.
  2. Pridajte do cesta ovocie obsypané múkou a orechy. Všetko dôkladne premiešajte varechou.

печенье бискотти

  1. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a vytvorte si z cesta jednu alebo viac podlhovastých bagiet. Posypte ich múkou a vrch potrite zvyšným rozšľahaným vajíčkom. Pečte 30 minút pri teplote 200 stupňov.

печенье бискотти

  1. Vyberte z rúry a bez čakania na vychladenie ich narežte na kúsky s 15-20 mm hrúbkou. Rozložte ich na mriežku a vráťte do rúry na ďalších 5-7 minút. Podávajte s čajom, kávou alebo vínom!

печенье бискотти

 

zdroj: sovkusom.ru