Tieto 4 skupiny ľudí majú zakázané konzumovať zázvor. Možno k ním patríte aj vy. Pozrite sa prečo

Zázvor je známy svojimi blahodarnými vlastnosťami už po celé stáročia. Používa sa na prevenciu a liečbu rôznych ochorení a dokáže konkurovať mnohým liekom z lekárne.

Aj napriek všetkým týmto faktom , nie je určený pre každého. Vedci identifikovali 4 skupiny ľudí, ktorí by ho nemali konzumovať.

  1. Ľudia s nízkou hmotnosťou

Tí, ktorí majú problémy s nadváhou dobre vedia, že zázvor je účinný nástroj v boji proti tukovým zásobám. Ak využijete zázvor v potravinách, bude mať pozitívny vplyv na metabolické procesy v tele. Produkty sa vstrebávajú oveľa lepšie a rýchlejšie, tým pádom sa zbavujete nadváhy.

кому нельзя есть имбирь

  1. Tehotné ženy

Povzbudzujúce účinky v zázvore majú pozitívny vplyv na svaly a tráviace ústrojenstvo, no nevzťahuje sa to na obdobie počas tehotenstva.

кому нельзя есть имбирь

Napriek tomu, že pomáha pri ranných nevoľnostiach na začiatku tehotenstva, v posledných mesiacoch sa ho neodporúča konzumovať, pretože to môže viesť k predčasnému pôrodu.

кому нельзя есть имбирь

  1. Ľudia trpiaci krvnými ochoreniami

Jedná sa o ľudí, ktorí trpia hemofíliou – vzácna genetická porucha, spôsobujúca zníženú zrážanlivosť krvi.

кому нельзя есть имбирь

Zázvor je kontraindikovaný u ľudí s touto chorobou, pretože zlepšuje krvný obeh. Na druhej strane je nevyhnutný pre tých, ktorí trpia cukrovkou a ochorením periférnych tepien.

 кому нельзя есть имбирь

  1. Ľudia užívajúci niektoré druhy liekov

Ak ste diabetik alebo náchylný na vysoký krvný tlak a užívate na to lieky, ktoré zlepšujú váš zdravotný stav, mali by ste zázvor okamžite odstrániť z vášho jedálnička. Dôvodom je fakt, že zázvor dokáže znížiť tlak a preriediť krv.

кому нельзя есть имбирь

Čím môžete nahradiť zázvor?

V prípade, že patríte do jednej z týchto skupín, no chuť zázvoru milujete, neprepadajte panike. Namiesto toho používajte do jedla čerstvé alebo sušené čili papričky!

кому нельзя есть имбирь

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore