Včera ma opustil manžel…6 právd o manželstve, ktoré som mala vedieť pred 10 rokmi

Asi nič v živote nezačína s takou nádejou a očakávaním, ako láska, ktorá môže skončiť trpkým sklamaním.

Pokojný rodinný život, šťastná a spokojná rodina – sen každej ženy, ale aj mužov (najmä tých normálnych). Prečo ale tak veľa detí vyrastá v nekompletných rodinách a ľudia, ktorí sa milovali, už nie sú spolu?

Niekedy nepoznáme ani samých seba, nieto ešte druhých ľudí. V škole nás neučili, čo znamená ľúbiť, ani nám nevysvetľovali, aké nástrahy sa v manželstve skrývajú. Ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro, preto sme sa rozhodli, podeliť sa s vami o niekoľko rád týkajúcich sa šťastného rodinného života.

 

  1. Nikto nikoho nemiluje len tak

Osoba, s ktorou začínate spoločný manželský život, nie je vaším dieťaťom, ktoré bezpodmienečne ľúbite. Všetci ľudia sa menia, menia sa ich pocity a absolútne nemenná láska neexistuje.

Vzťah si je potrebné budovať a otvoriť sa jeden druhému, aby ste sa poznali v rôznych životných situáciách a mohli sa skutočne ľúbiť.

 

  1. Najťažšie obdobie v manželstve – 2 roky po pôrode dieťaťa

Toto obdobie určí, ako bude vaša rodina v budúcnosti fungovať. Je dôležité vytrénovať si trpezlivosť, naučiť sa robiť kompromisy, čo najviac komunikovať jeden s druhým, prekonávať hnev a nevôľu.

Ak sa to nenaučíte kým je dieťa malé, budúci rodinný život sa môže ľahko zruinovať. Nehanbite sa požiadať o pomoc, keď ju naozaj potrebujete a prijmite ju. V najhoršom prípade si najmite pomocníkov. Životný štýl by nemal byť dôvodom na koniec vašej lásky.

 

  1. Sex nie je vždy na prvom mieste

Po rokoch vo vzťahu sa sexuálne chúťky začínajú pomaly vytrácať. Nemusíte sa za to viniť, že pociťujete menšiu chuť na sex, alebo naopak, že ho chcete viac, ako váš partner. Faktom je, že toto obdobie sa naskytá takmer v každom vzťahu.

Skúste niečo nové! Odfoťte si svoju polovičku a nájdite na nej veci, ktoré vás vzrušujú, pozrite si spolu erotický film a podobne.

Ak ste jeden z tých partnerov, ktorý chce vždy viac, neuchyľujte sa k „vydieraniu“. Pokúste sa vrátiť iskru do vášho intímneho života. Majte spoločné aktivity, ktoré vás tešia a vzrušujú, cestujte, prechádzajte sa…jednoducho trávte čas spoločne.

 

  1. Každodenné maličkosti

Čo sú to tie maličkosti? Okrem domácich povinností, existuje mnoho vecí, ktoré by vášho partnera potešili. Tou najjednoduchšou je povedať niečo pekné, milé, romantické. Venujte si dlhé objatia a dajte najavo svoje pocity. Niekedy sa zdá, že vo vzťahu už nie je žiadna láska, city a všetko akoby odišlo, no hneď, keď urobíte niečo pre toho druhého (pomaznáte sa), city sa znovu vrátia!

Prečo nekúpiť manželke avokádo, keď ho má tak rada? Prečo neuvariť obľúbené jedlo vášho manžela, ktoré pripravujete len na sviatky? Prečo si neurobiť vzájomnú masáž tela? Je smutné, že aj z obyčajnej lenivosti sa môže rodina rozpadnúť.

  1. Aj napriek problémom buďte tým človekom, ktorý sa pokúsi udržať svoju rodinu pokope

Ak jeden povolí, ten druhý mu už nebude môcť pomôcť. Jeden nedokáže vytvárať šťastné manželstvo a práve z tohto dôvodu je vzájomne pochopenie a chcenie tak dôležité.

Rodinný život si vyberá každý jeden z nás. Dospelí ľudia by mali robiť všetko vedome, pracovať na sebe a svojich vzťahoch. Ak to nie ste ochotný urobiť, je lepšie, ak svojho partnera necháte, a ponúknete mu tak možnosť stretnúť niekoho, kto si bude želať presne to isté – spoločné šťastie.

  1. Nezabúdajte povedať „ĎAKUJEM“

Často zabúdame na vďačnosť vo vzťahu a neceníme si to, čo pre nás tá druha osoba robí. Všetci raz zomrieme. Nikto tu nie je naveky a práve preto by ste sa mali o svoju rodinu vždy postarať najlepšie, ako len viete.

 

 

„Keby bola láska len pocitom, nemali by sme žiaden dôvod sľubovať si lásku až za hrob. Pocity prichádzajú a odchádzajú!“

zdroj: takprosto / http://weknowyourdreams.com/

 

Chod hore