Vrstvené bravčové mäso so zemiakmi na jednom pekáči – luxusná chuť a ľahká príprava!

Patríte medzi tých, ktorí radi pre svoju rodinu varia, ale v kuchyni trávia minimum času? Potom práve Vás veľmi poteší náš dnešný recept. Nepotrebujete hromadu riadu. Stačí Vám len jediný plech, pekáč, alebo zapekaciu misa a necelá polhodinka Vášho času.

Recept je navyše úžasný aj v tom, že varíte z toho, čo dom dal. Aj preto nenájdete v recepte presné množstvo surovín. Všetko pridáte podľa vlastnej potreby, chuti a od oka. Recept jednoduchý a výsledok na tanieri famózny.

postup

1) Ľahko si naklepeme bravčové mäso. Potom ochutíme korením podľa vlastnej fantázie a chuti. Napr. gyros korenia. Mäso si môžeme tiež naložiť deň vopred.

2) Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Polovicu zemiakov dáme na dno plechu a zasypeme ľubovoľným korením.

3) Na zemiaky bohato poukladáme plátky bielej a červenej cibule.

4) Teraz je na rade mäso. Poukladáme na cibuľové poschodie polovicu mäsa. Môžeme teraz preliať marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Pridáme napr. Kúsky slaniny a cesnak.

5) Potom opäť navrstvíme zemiaky, cibuľu a mäso. Môžete celé zasypať cibuľou a preliať olejom.

6) Prekryjeme alobalom a vložíme do rúry na 50-60 minút.

7) Kým máme mäso v rúre, pripravíme si omáčku. V miske si zmiešame kyslú smotanu, soľ, korenie, napr. Kôpor, štvorfarebné korenie a ďalšie korenie, či bylinky podľa chuti.

8) Ku koncu pečenia odoberieme alobal. Na poslednú vrstvu poukladáme na plátky nakrájané paradajky a zalejeme, alebo potrieme pripravenou omáčkou. Potom vložíme späť do rúry. Pečieme do chrumkavú kôrku.

Zdieľajte tento báječný recept na vrstvený pekáč s bravčovým mäsom aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Podporte článok zdieľaním