Zabudnite na tradičný spôsob prípravy palaciniek. Po tomto recepte už nebudete palacinky pripravovať ako v minulosti

Palacinky s tvarohom už nie sú žiadnym prekvapením. Preto vám ukážeme, že sa dajú pripraviť aj netradičnejším spôsobom, ktorý si pri nedeľnajších raňajkách zamiluje každý člen vašej rodiny.

Výsledkom budú jemné palacinky, ktoré sa vám budú rozpúšťať v ústach pretože sú vyrobené z mlieka a škrobu. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 5-6 polievkových lyžíc škrobu
  • 300g tvarohu
  • 500ml mlieka
  • 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
  • Smotana (podľa chuti)
  • Cukor (podľa chuti)
  • Maslo (podľa chuti)

Príprava

Zmiešajte si vajcia s cukrom

Pridajte škrob a miešajte až dovtedy, kým nezmiznú všetky hrudky.

Prilejte mlieko a slnečnicový olej. Premiešajte, nechajte odstáť 15 minút.

Panvicu potrite slnečnicovým olejom alebo plátkom slaniny. Palacinky smažte len z jednej strany!

Pripravte si plnku: Do tvarohu pridajte cukor a 1 vajce. Mak a hrozienka sú voliteľné.

Palacinky naplňte plnkou a zabaľte podľa toho, ako máte vo zvyku.

Vložte ich do pekáča alebo zapekacej misy. Každú vrstvu je potrebné potrieť kyslou smotanou a rozpusteným maslom.

Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 10-15 minút.

Z cesta vám vznikne približne 25 tenkých palaciniek, preto, než začnete s prípravou, pozvite k sebe všetkých členov rodiny! Okrem iného vás ochránia pred prejedením.

zdroj:sovkusom.ru foto:maxoness.blogspot.sk

Podporte článok zdieľaním