Jogurtové placky s jarnou cibuľkou pripravené za 15 minút! Obľúbi si ich celá Vaša rodina!

Pochúťka, ktorú Vám dnes predstavíme, sú palacinky. Nie však tie klasické s marmeládou, ale na slaný spôsob. Sú úžasne chutné, sýte a navyše ich príprava nie je nijako náročná.

Za 20 minút nemáte do čoho pichnúť. Takto upravené, jogurtové palacinky so zelenou cibuľkou si stopercentne obľúbia celá Vaša rodina.

INGREDIENCIE

· 300 ml jogurtu
½ lyžičky jednej sódy
4 surové vajcia
1,5 hrnčeka hladkej múky
1 zväzok jarnej cibuľky
Soľ podľa chuti


POSTUP

1. Jedlú sódu pridajte do teplého jogurtu. Môžete ho zahriať v mikrovlnke po dobu jednej minúty. Potom nechajte odstáť 5 minút.
Do jogurtu so sódou pridajte 2 surové vajcia a dobre premiešajte. Zo zvyšných dvoch vajec uvarte praženicu. Nechajte vychladiť.

2. Nakrájame na jemno jarnú cibuľku. Teraz zmiešame jogurt s múkou, cibuľkou a uvarenými vajcami. Vznikne Vám hustejšie cesto. Na panvici si rozpálime olej.
3. Za použitia lyžičky prenášame kusy cesta na panvicu. Kus cesta uhladíme do palacinky. Pečieme z oboch strán. Môžeme podávať s cesnakovým dipom, kyslou smotanou, alebo s kôprom.
Zdieľajte tento super recept na jogurtové placky s jarnou cibuľkou aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Chod hore