Letná jahodová torta so šľahačkou sa stane okamžite vaším obľúbeným dezertom. Tak ľahká a chutná tortička

Jahody so šľahačkou vedia spríjemniť deň nejednému z nás. Ak si toto prepojenie chutí vytvoríte v podobe torty, je len ťažké predstaviť si, čo by mohlo byť chutnejšie. Vyskúšajte si aj vy urobiť tento svieži letný dezert!

Potrebujete:

  • 300 g sušienok najlepšie štvorcového tvaru
  • 400 ml šľahačky s priemerným obsahom tuku
  • 45 g práškového cukru
  • 1 PL cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 500 g jahôd
  • 1/4 ČL soli

Postup

  1. Jahody si umyte a odstráňte z nich stopky. Hrsť jahôd si dajte stranou (použijete ich na dozdobenie), zvyšok nakrájajte na plátky a premiešajte s cukrom.
  2. Šľahačku si rozšľahajte a postupne k nej pridávajte práškový cukor, soľ a vanilkový cukor.
  3. Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Polovicu keksov poukladajte do formy, na nich pridajte 1/3 narezaných jahôd. Tie bohato potrite šľahačkou a opäť pokračujte vrstvou sušienok, jahodami a šľahačkou. Vrch ozdobte jahodami a boky torty potrite zvyšnou šľahačkou.
  4. Hotový dezert vložte do mrazničky na 3-4 hodiny.

Dobrú chuť!

торт с клубникой и сливками без выпечки

zdroj: www.foodpresso.com