Na trhu som kúpila všetku kukuricu. Ani vo sne mi nenapadlo, koľko z nej bude úžitku. Vedeli to už aj naši starí rodičia

Do Európy sa kukurica dostala až z ďalekej Strednej Ameriky koncom 15. storočia. Postupne sa udomácnila aj v ďalších krajinách, kde sa skúmali jej blahodarné vlastnosti a odvtedy sa začala používať nielen pri príprave pokrmov, ale aj na lekárske účely.

Vlastnosti kukuričnej blizny  

Obsahuje veľké množstvo živín, mastné kyseliny, esenciálne oleje, vitamín C, pantoténová a askorbová kyselinu, ktoré dokážu priaznivo ovplyvniť všetky systémy vo vašom tele.

 

Tradičná medicína používa kukuričné blizny na liečbu žlčových kameňov, hepatitídy a zápalu žlčníka. Keďže obsahujú kyslinu askorbovú, ktorá urýchľuje látkovú výmenu, pomáhajú aj pri obezite. Znižujú chuť do jedla a bojujú proti chutiam na sladké. Ak k tomu pridáte pravidelnú fyzickú aktivitu, úbytok hmotnosti bude ešte rýchlejší!

 

Ponúkame vám 3 spôsoby využitia kukuričnej blizny na chudnutie

  1. Odvar

1ČL  kukuričnej blizny zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte vo vodnom kúpeli po dobu 5 minút. Výsledný odvar nechajte vychladnúť a následne preceďte. 5 minút pred jedlom vypite 83 ml odvaru. Znížite chuť do jedla a pocit nasýtenia sa dostaví omnoho skôr.

 

  1. Extrakt

3ČL kukuričnej blizny zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte vylúhovať 15 minút. Do extraktu môžete pridať aj 1ČL pomletých brusnicových listov. Užívajte 100 ml 4x denne. Nápoj má močopudné účinky, odstraňuje z tela prebytočnú tekutinu, znižuje opuchy a úspešne bojuje proti celulitíde.

 

  1. Čaj

Vezmite si 1 PL ríbezľových listov, 1 ČL čierneho čaju a 2 PL kukuričnej blizny. Všetko zalejte vriacou vodou a nechajte lúhovať. Samotný čaj dokáže potlačiť chuť na sladkosti. Pitie čaju je vhodné kombinovať s nízko kalorickou stravou a cvičením.

 

Aj v tomto prípade existujú pri konzumácii kukuričných blizien kontraindikácie. Keďže majú močopudné účinky, môže dôjsť k strate draslíka, preto sa uistite, že vaše telo dostáva dostatočný príjem vitamínov.

zdroj: takprosto.cc

Chod hore