Takto som na zimu uskladnila uhorky bez toho, aby som ich zavárala. Babička mi dala 3 rady, ako to urobiť a sú úžasné

Chuť čerstvých chrumkavých uhoriek pozná asi každý z nás a vieme si nimi ochutiť nejeden pokrm. V lete ich je hojne, no v zime sa musíme spoliehať len na tie zavárané, ktoré pri spracovaní strácajú množstvo zdraviu prospešných živín.

свежие огурцы зимой

Existuje spôsob, akým by sme si vedeli udržať uhorky čerstvé a chrumkavé po celú zimu bez zavárania? Nasledujúce triky poznali už naše babičky, preto je čas ich oprášiť a vyskúšať niečo aj v dnešnej dobe.

Spôsob č. 1

свежие огурцы в банке

Toto je pravdepodobne najlepší spôsob, ako udržať zeleninu čerstvú aj v období zimy. Namiesto uhoriek môžete pokojne použiť paradajky, slivky, broskyne, marhule alebo jablká. Čo sa týka uhoriek, uistite sa, že ste si vybrali nepoškodené a nezhnité kúsky.

  1. Umyte si uhorky a nechajte ich vyschnúť na uteráku. Ak sa vám ich nechce umývať, pretrite ich suchou handričkou. Umyjete ich až vtedy, keď si ich pred konzumáciou vyberiete z nádoby.
  2. Vyčistené uhorky umiestnite do čistých, suchých a sterilizovaných pohárov.
  3. Do vnútra skla vložte sviečku (nie aromatickú) a zapáľte ju.
  4. Nechajte ju horieť po dobu 10 minút bez vrchného uzáveru. Počas tejto doby kyslík na dne pohára vyhorí a vystúpi nahor.
  5. Teraz je potrebné sklo uzavrieť tak, aby sa sviečka nezhasila. Po uzatvorení bude sviečka horieť, kým sa v nádobe nachádza kyslík – približne 30 sekúnd a potom sama zhasne.
  6. Sklenené poháre skladujte na chladnom mieste. Uhorky budú chutiť ako keby ste si ich práve kúpili v obchode. Vydržia vám celú zimu, no je možné, že ich skonzumujete omnoho skôr!

Spôsob č. 2

свежие огурцы в кастрюле на зиму

Mnoho gazdiniek používa obyčajnú vodu. Ako je to možne?

  1. Vezmite si hrniec a položte ho na chladné miesto.
  2. Vložte do neho uhorky tak, aby sa ostrými koncami dotýkali dna.
  3. Zalejte ho vodou do 25% celkového objemu. Pravidelne vodu meňte, aby sa uhorky nezačali zohrievať.

Spôsob č. 3

свежие огурцы в бочке на зиму

Nasledujúca metóda sa vykonávala ešte v časoch, kedy chladničky ešte neboli tak prístupné ako teraz.

  1. Uhorky si utrite suchou utierkou a vložte ich do súdka. Prikryte ich utierkou a súdok zavrite.
  2. Súdok s uhorkami presuňte do rybníka až na dno.

Týmto spôsobom zostanú uhorky svieže až do polovice zimy. Chuť a vzhľad ako zo záhradky!

огурцы на зиму

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Chuť čerstvých chrumkavých uhoriek pozná asi každý z nás a vieme si nimi ochutiť nejeden pokrm...." />