Teraz sa už nebojím obuť si biele topánky! Viem ako ich vyčistiť raz dva! O návod sa podelím aj s vami

Nechcete nosiť biele tenisky či botasky len kvôli tomu, aby sa vám rýchlo nezašpinili a nestratili svoju bielosť? Už sa nemusíte báť! Ukážeme vám, ako si neodopierať túto možnosť, pretože všetko môžete vyriešiť len za pár minút!

  1. Čistenie látkových topánok a tenisiek

Najjednoduchší spôsob – poriadne ich umyte. Môžete to urobiť ručne alebo pomocou práčky. Pri praní v rukách sa odporúča použiť prášok určený na bielu bielizeň alebo mydlo na pranie.

Topánky by sa mali namočiť do mydlovej vody na dobu 30 minút a následne ručne vyčistiť zašpinené oblasti. Ak sa rozhodnete prať topánky v práčke, vyberte si cyklus na pranie športovej obuvi alebo jemnej tkaniny.

Majte na pamäti, že v práčke by nemali byť topánky so šnúrkami a vložkami – tie by sa mali prať samostatne.

как почистить кроссовки белые

  1. Čistenie kožených topánok

Biele kožené topánky zbavíte odolných škvŕn jednoduchým spôsobom. Prvý krok je odstránenie šnúrok a vložiek.

Zbavte tenisky prachu pomocou vlhkej handričky. Ďalej si musíte namydliť špongiu a pretierať ňou postihnuté oblasti na teniske.

Pre náročnejšie škvrny si pripravte zmes z mlieka a kukuričného škrobu v pomere 1:1. Výslednú zmes naneste na kožený povrch, jemne votrite zubnou kefkou a vyčistite čistou handričkou.

как почистить кроссовки белые

  1. Odstránenie škvŕn

Lokálne škvrny možno odstrániť niekoľkými spôsobmi. Zmiešajte si 1/4 ČL jedlej sódy s kvapkou citrónovej šťavy. Znečistenie odstránite aj bežnou zubnou pastou, v ktorej nie je farebná stopa.

как почистить кроссовки белые

  1. Vyčistenie podrážky

Sú vaše biele podrážky pokryte tmavými šmuhami? Zbavíte sa ich obyčajnou gumou na gumovanie alebo melanínovou hubkou.

как почистить кроссовки белые

zdroj:takprosto.cc

Chod hore