Ak vás v detstve bili, toto sa stane s vašou osobnosťou… 5 vecí o ktorých ste netušili

Bitka a krik nie sú práve najlepšou metódou rodičov, ktorí sa snažia o výchovu svojho dieťaťa. V nasledujúcom článku vám prezradíme, či majú fyzické tresty skutočne pozitívne dôsledky na výchovu a čo môžu v dospelosti spôsobiť.

наказывать ребенка или нет

Telesné tresty

  1. Prvá a pravdepodobne najbežnejšia príčina fyzických trestov je strata kontroly a nervová nerovnováha rodičov. Ak sú matka alebo otec naštvaní, unavení alebo ustarostení a malé dieťa kričí, pretože chce, aby mu okamžite kúpili čokoládu, všetko vyvrcholí jednou fackou po tvári a hlasným zvolaním, aby bolo ticho. Niet divu, že dieťa začne kričať ešte hlasnejšie, dostane ďalšiu a je ticho. So svojimi rodičmi nesúhlasí, no jednoducho prestane.

наказание ребенка ремнем

  1. V detstve mnohí z nás dostávali za ucho aj kvôli maličkostiam. Napríklad, keď sme niečo zlomili alebo sa počas prechádzky zašpinili. Bolo to tak a bodka. Ľudia toho mali menej a preto sa s nikým nezaobchádzalo v rukavičkách. Dnes žijeme v úplne inom svete a naše deti nikdy nebudú vnímať telesné tresty tak ako my.

как наказать ребенка без битья

  1. Najhlúpejším dôvodom fyzického trestu je: „…pretože to potrebujú.“ Robili to tak predsa aj vaši rodičia a rodičia vašich kamarátov z detstva. Mali by ste si vybrať: šťastné dieťa alebo poslušné dieťa? S poslušným dieťaťom to je jednoduché, ale poslušný dospelák je len málokedy skutočne šťastný.

Takýto človek bude mať v dospelosti ťažkosti nájsť samého seba, pretože je zvyknutý na podriaďovanie a                         poslušnosť. Práve on je najviac využívaní lenivými ľuďmi. Chcete aby aj vaše dieťa takto dopadlo?

как наказать ребенка без рукоприкладства

  1. Deti, ktoré boli bité a zakríknuté sú častejšie tichšie a uzavretejšie. V agresívnom vzťahu nepociťujú žiadnu dôveru, čo nie je vôbec prekvapujúce. Strach ich učí báť sa a to nemá so správnou výchovou nič spoločné.

V stave hnevu a nevôle je osobnosť dieťaťa zničená a premení sa na vydesenú obeť, ktorá si myslí, že práva majú            len silnejší. Taktiež sa môže stať aj to, že dieťa jednoducho stratí úctu k rodičom.

можно ли бить ребенка если не слушается

  1. Namiesto vety: „Zrežem ťa opaskom“, alebo „Pri mne sa dohráš“, skúste sa s dieťaťom rozumne porozprávať a pokojne mu vysvetliť, ako sa má situácia. Áno, jedna či dve „výchovné“ môžu problém vyriešiť, no netreba to zbytočne vyhrocovať.

бить ребенка в целях воспитания

To či bude dieťa potrestané, je súkromnou vecou každého rodiča. Je potrebné si však uvedomiť, že naše deti sú úplne iné ako my a vychovávanie ich starovekými metódami je bezvýznamné a nebezpečné pre budúcnosť.

Bitka nezvýši povedomie dieťaťa, ba naopak, začne mať strach, začne sa vám vyhýbať a vytvárať si svoj vlastný svet, v ktorom nebudete vítaní. Milujte vaše deti a neskôr na nich budete neuveriteľne hrdí, že ste vychovali plnohodnotných ľudí, ktorí sú súčasťou tejto spoločnosti.

Pozri aj : Neustále som kričala na svoje deti. Kamarátka mi ale poradili úžasne triky a už to nerobím. FUNGUJE TO

zdroj:chillin.sk, takprosto.cc

Chod hore