Geniálny spôsob ako chrániť paradajky a uhorky pred škodcami! Postačia Vám 3 základné ingrediencie!

Na pultoch obchodov si môžeme vyberať z množstva prostriedkov, ktoré slúžia ako ochrana proti škodcom. Všetka háveď a rôzni parazity dokážu našu úrodu aj nás, pekne potrápiť. Pestujeme, staráme a zrazu zistíme, že úroda chradne. To pokazí všetku radosť.

Chemické postreky pre ochranu sú teda na mieste. Chémia nám však poslednou dobou vyhovuje čím ďalej menej a snažíme sa jej skôr vyvarovať. Mnoho záhradkárov sa tak začalo prikláňať k prírodným prostriedkom, ktoré úrodu ochránia rovnako, nie chcete lepšie. Dnes si ukážeme, ako takým prírodným roztokom môžeme ochrániť konkrétne uhorky a paradajky.

POSTUP

1. Budete potrebovať 4 litra teplej vody, ktorá má maximálne 35 stupňov. Tieto stupne dodržiavajte kvôli kvasinkám. Stratili by svoj želaný účinok. Ďalej si pripravte nádobu s obsahom 10 litrov. Počítajte s tým, že vďaka droždiu roztok veľa nadobudne a spení. Do takto teplej vody primiešajte 15 lyžíc cukru a 15 g suchého droždia

2. Pripravenú zmes nechajte odstáť 8 hodín. Občas premiešajte. Ak zmes pripravíte dopoludnia, môžete roztok už hneď večer otestovať.

3. Roztok zriedime s 6 litrami vody a aplikujeme priamo ku koreňom, alebo ako postrek na listy rastlín. Zabránite tak chorobám a plesniam.

4. Každá rastlina by mala dostať aspoň 1liter tekutiny.
Zdieľajte tento super trik ako bojovať so škodcami aj s vašimi priateľmi! Určite sa im bude tiež hodiť. Do komentárov nám napíšte, ako chránite Vaše paradajky a uhorky pred škodcami vy!

Chod hore