Muži sa nerozvedú s manželkou kvôli postave ani vzhľadu. Toto sú najväčšie dôvody rozchodu…

 

Nie je nič smutnejšie ako rozvod – trauma, s ktorou nie je možné vysporiadať sa bez poškodenia. Toto utrpenie poškodzuje psychické i fyzické zdravie.

V dnešnej dobe je tento hrozný jav považovaný za samozrejmosť. Okolo polovica mojich tridsaťročných známych je už rozvedená. A medzi tými, ktorý majú po štyridsiatke, je ich až 80%.

V momente rozhodnutia o rozvode medzi manželmi sa nahromadilo množstvo vzájomných sťažností, nedorozumení a nevyriešených konfliktov. Častou príčinou rozvodu je žena. A prečo?

 

Príčiny oddelenia

Opustené ženy sa delia o svoje skúsenosti: „Ja som aj ochlpenie v oblasti bikín voskom odstraňovala. Aj do posilňovne som chodievala pravidelne. Veď ja som vlastne poklad. A on aj tak odišiel. Prečo?

Muži neodchádzajú kvôli zarasteným zónam v okolí bikín. A taktiež nie kvôli obšírnejšej postave. Príčina je úplne niekde inde. A o tom sa budeme dnes rozprávať.

Vedci už dávno dokázali, že mnohé veci muži a ženy vnímajú rôzne. Dom pre ženy a mužov neoznačuje to isté.

Žena pristupuje k miestu svojho bývania tak, ako ku práci, alebo k niečomu oveľa dôležitejšiemu. Toto je jej rozprávka, jej kráľovstvo, kde všetko musí byť ideálne. A keď zistí, že nie je všetko, ako má byť, v jej hlave je spustená siréna, a je naliehavo potrebné prijať opatrenia!

 

A tu ona ako generál, začne dávať rozkazy: „Radový vojak muž – do boja. Vyčisti mačací záchod. Vynes stromček. Odstráň smetí.“ Pravdaže, nie je to takto, ale reálne to vyzerá asi takto: „Prečo si nevyniesol smeti? Prečo si ešte neodstránil stromček, ihličie je po celom dome? Po kocúrovi treba upratať!“

Dom podľa mužov – je jeho jaskyňa, v ktorej sa môžu ukryť pred životnou búrkou, jeho zdrojom pokoja, nádeje a úkrytu. Žena, ktorá je necitlivá a nechápavá, môže svojho muža doviesť do nepríčetnosti.

Preto, pri plánovaní domácich prác, je potrebné si spomenúť na tento rozdiel a nebyť príliš horlivou vo svojej túžbe robiť niečo perfektné, zvlášť nie rukami manžela.

4 piliere, na ktorých spočíva rodinné šťastie

  1. Rešpekt

Nebuďte neúctivá k manželovi, ale netrpte takýto vzťah k sebe. A ak dovolíte si od srdca zakričať: „No ty hlupák, najedol si sa a už nemôžeš robiť nič?!“, tak ste jednou nohou v rozvode.

  1. Mlčanie

Každý má právo na svoj podiel pokoja a mieru. Dovoľte svojmu manželovi si oddýchnuť od životných búrok. Keď narušíte ticho svojim krikom a vrčaním, tak ste na pokraji rozvodu.

  1. Krása a harmónia

Obráťte svoju pozornosť na čistotu domu, nezabúdajte na seba. Vždy je príjemné, keď sa tam nachádza krásna a upravená milovaná žena.

  1. Energia

Je dôležité, aby si muž doma mohol oddýchnuť a dohnať stratenú energiu počas dňa. Je to obľúbené jedlo a príležitosť urobiť si aromatický kúpeľ, aj láska milovanej ženy, v ktorej neuhasol záujem o život…

Samozrejme, určité povinnosti má aj muž. Ale to je iný príbeh… Pokúste sa zmeniť dom na priestor pre oddych, ale nie na miesto neustálych bojov.

Najsmutnejšie je to, že príčina mnohých rozvodov spočíva na tomto. Tu je nad čím premýšľať. Snažte robiť všetky kroky pre záchranu svojej rodiny.

 

Máte ženatých priateľov a vydaté kamarátky? Tak sa s nimi podeľte o tento článok. Nech takých tragédií ako je rozvod, bude menej v našom živote!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore