12 tajomstiev Fast Foodov, o ktorých vám nikdy nikto nepovedal!

Každý moderný človek vie, čo je rýchle občerstvenie. Tempo moderného života povzbudzuje všetkých ľudí k tomu, aby ocenili rýchlosť a jednoduchosť.
Chillin vás preto chce upozorniť na triky, ktoré sú využívané v rýchlych občerstveniach.

1. Najlepší čas pre Fast Food

Ideálny čas na rýchle občerstvenie je počas takzvaných „náročných hodín“ (čas od 11:00 do 13:00 a od 18:00 do 20:00). Nie je ľahké vtedy získať nejaký voľný stôl, ale je to čas, kedy sa podávajú čerstvé potraviny.

2. Ak chcete čerstvé hranolky, objednajte si ich bez soli

Hranolky sú solené hneď po varení a takto budú zamestnanci prinútení urobiť nové nesolené špeciálne pre vás.

3. Vôňa z kuchyne je súčasťou stratégie

Pri prechádzaní okolo rýchleho občerstvenia je ťažké odolať lákavej vôni chutných jedál. To sa deje z nejakého dôvodu. Mnoho reštaurácií tvrdí, že je to podstatné, pretože to láka nových zákazníkov, ktorí idú okolo.

4. Cola je lacnejšia ako iné nápoje, pretože povzbudzuje váš apetít

Oxid uhličitý stimuluje chuť do jedla a preto je Cola v mnohých rýchlych občerstveniach lacnejšia. Chcú, aby ste si jej kupovali viac a viac kedže po nej sa váš smäd nikdy neuhasí.

5. Hranolky obsahujú 19 ingrediencií

Legendárna aróma hranoliek z rýchleho občerstvenia sa dosiahne zmiešaním približne 19 zložiek. Zemiaky sú základom. Ďalších 18 sú tuky, prísady a látky zvyšujúce chuť, takže táto potravina nie je úplne neškodná.

6. Nie je dobré rozhodnutie ísť tam ráno

Nenavštevujte miesta na rýchle občerstvenie hneď po ich otvorení. Večer čistia kuchynské vybavenie agresívnymi chemikáliami, ktoré môžu ráno zostať na kuchynských strojoch a doskách a takto sa môžu dostať aj do vašeho jedla.

7. Jedlá dnešného Fast Foodu obsahujú o 30% viac kalórií ako pred 30 rokmi

Cheeseburger obsahuje o 75% viac kalórií v porovnaní s jeho „predchodcom“ z 80. rokov. Pred dvadsiatimi rokmi boli hranolky 2 krát menej kalorické. Pizza získala o 70% viac kalórií.

8. Množstvo cukru v Milkshakoch presahuje denný odporúčaný príjem až trojnásobne

Milkshake je jedným z klasických nápojov v miestach rýchleho občerstvenia. Je obzvlášť populárny v lete.
Denná norma cukru je okolo 1-2 kociek, zatiaľ čo jedna dávka mliečneho shaku obsahuje asi 3 kocky cukru.

9. Všetko čo jete s rukami je chutnejšie

Viete prečo v reštauráciách s rýchlym občerstvením neexistujú vidličky a nože? Jednou z možných odpovedí je, že keď človek jedává holými rukami, získa väčšie potešenie a v dôsledku toho zje viac.

10. Sóda v rýchlych občerstveniach obsahuje rôzne baktérie

Predstavte si, koľko baktérií a plesní tam je. Sladké prostredie vytvára pre týchto „obyvateľov“ veľmi dobré podmienky.

zdroj:brightside.com