3 jablká a pár ingrediencií. Najlepší koláč na svete po ktorom sa len tak zapráši je okamžite na svete

 

Obdarujte svoje chuťové bunky týmto lahodným ovocným pokušením! Príprava nie je náročná a o necelú hodinku si môžete pri kávičke či čaju pochutnať na nadýchanom kúsku jablkového koláča. Pusťte sa do toho!

Ingrediencie:

  • 150 ml mlieka
  • 1 PL smotany
  • Štipka soli
  • 370 g polohrubej múky
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 50 g trstinového cukru
  • 1,5 ČL sušeného droždia
  • 2 PL cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 3 jablká
  • 1/2 ČL škorice

Postup

  1. Zohrejte si mlieko, ktoré bude tesne nad teplotou miestnosti a potom v ňom nechajte rozpustiť mlieko.
  2. Pridajte soľ, cukor, vajce, kyslú smotanu a roztopené maslo.
  3. Preosiatu múku vysypte do kvasnicovej zmesi a vymieste cesto. Zakryte ho utierkou a nechajte odstáť na teplom mieste po dobu 30 minút.

пирог с яблоками видео

  1. Vyvaľkajte si cesto na hrúbku približne 7 mm a pomocou pohára si z neho vytvarujte kruhy.
  2. Každý nakrájaný mesiačik z jabĺk si ponorte do zmesi trstinového cukru a škorice. Následne ich položte na cesto a spojte okraje.

пирог с яблоками видео

пирог с яблоками видео

  1. Výsledné kúsky vložte do vymastenej formy na pečenie a vytvorte si tvar kvetu.

пирог с яблоками видео

 

  1. Nechajte koláč postáť na teplom mieste ešte ďalších 15 minút. Následne ho môžete voliteľne posypať trstinovým cukrom a vložiť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte 20-25 minút, kým koláč nezíska to správne zhnednuté zafarbenie.

Pred vložením do rúry ho môžete potrieť žĺtkom a po dopečení posypať práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!

Chod hore