7 rozdielov medzi múdrymi a bežnými rodičmi. Dôležité veci, ktoré nám niekedy unikajú

Všetci teoreticky vieme, ako správne by sa mali vychovávať deti. Avšak, kvôli nedostatku času, trpezlivosti a stresu konáme opak.

Zhromaždili sme 7 hlavných pravidiel, ktoré by mali každému rodičovi otvoriť oči o správnom vývoji detskej osobnosti. Základný tip: neustrihnite dieťaťu krídla. Hneď ako ich roztiahne, nesklame vás!

  1. Bežný rodič trávi celý svoj čas s dieťaťom a svoje koníčky a záujmy dáva bokom. Múdry rodič sa stará aj o seba a to isté učí aj svoje deti.
  2. Bežný rodič robí s dieťaťom celý večer domáce úlohy. Múdry rodič si myslí, že dieťa by malo byť zodpovedné za to, aby si ich urobilo samo. Ak niečomu nebude rozumieť, vtedy tu je rodič, ktorý ho príde „vyslobodiť“. Pointou je, že dieťa zvládne niektoré veci aj bez pomoci dospelákov.
  3. Mnoho rodičov chce niečo odčiniť prostredníctvom kúpy darčekov. Správny rodič dá svojmu dieťaťu menšiu sumu peňazí na vreckové. Malo by sa naučiť, ako s peniazmi hospodáriť a že existuje možnosť, aby si ich šetril na niečo, po čom túži. Rodič by mal tento proces monitorovať a v prípade problémov zakročiť. Verte, zjednodušíte tak jeho budúcnosť.

  1. Mamičky a oteckovia často nevedia porozumieť zlému správaniu ich dieťaťa. Chcú ho okamžite upokojiť. Múdry rodič sa snaží pochopiť príčinu a pomáha ju vyriešiť.
  2. Bežný rodič chce vychovať predovšetkým dôstojného a úspešného človeka. Múdri rodičia sa snažia mať s dieťaťom dôverný a priateľský vzťah.
  3. Zvyčajne rodič chráni svoje deti pred rôznymi problémami a niekedy robí to, o čo ho nikto neprosí. Múdre mamy a ockovia umožnia dieťaťu robiť chyby, pretože len takto sa dokáže zo svojich chýb poučiť.
  4. Sú prípady, kedy rodič dovolí dieťaťu všetko, len aby nezačalo kričať či plakať. Deti to vedia zneužiť, o tom niet pochýb. Múdry rodič si nenechá skákať po hlave, vie si presadiť svoj osobný priestor ako aj záujmy dieťaťa.

zdroj:chillin.sk

Chod hore