Ak ste ešte nikdy neskúšali uvariť pečienku na paradajkovej šťave, tak to by ste mali, niečo tak chutné som dávno nejedol

Naozaj tento recept je neprekonateľný.

SUROVINY:

kuracia pečeň – 500 gramov,

cibuľa – 1 ks,

zelená paprika – 2 ks,

kápia čerstvá – 2 ks,

paradajkový pretlak – 200 ml,

klobáska – 1 nožička,

šampiňóny – 200 gramov,

voda – 200 ml,

olej – 2 PL

soľ,

mleté čierne korenie,

chilli

POSTUP:

Pripravíme si hlbšiu panvicu (na ktorú máme aj pokrievku) alebo stredne veľký hrniec – komu čo lepšie vyhovuje, ja som varila v hlbokej teflónovej panvici  .

Najskôr si nakrájame cibuľu a to na menšie kocky. Ďalej si pripravíme kuracie pečienky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, spolu s klobáskou. Do panvice či hrnca si dáme zovrieť olej, na ktorom orestujeme najskôr cibuľu, do ktorej po pár minútkach pridáme i kuracie pečienky spolu s na kúsky nakrájanou klobáskou. Spolu restujeme cca 5 minút.

Medzičasom si nakrájame zvyšné suroviny – t. j. zelenú papriku, kápiu a šampiňóny. Papriku som krájala na menšie pásiky a šampiňóny som len tak hala-bala posekala na menšie kúsky

Nakrájané papriky spolu so šampiňónmi pridáme k pečienke s klobáskou a pridáme aj rajčinový pretlak a troška vody. Všetko spolu dusíme až do zmäknutia papriky a šampiňónov, cca 25 minút. Pečienku je vhodné dochucovať až na konci varenia, aby nezhorkla, takže všetky koreniny pridávam až po dovarení úplne na záver.

Po odstavení z plameňa som teda dochutila podľa seba soľou, mletým čiernym korením a mletým chilli. Premiešame a môžeme servírovať s ryžou, no podľa mňa by bohate postačil i čerstvý chlebík .

Chod hore