Bublinkové palacinky so šľahačkou aj marmeládou!

Palacinky z kysnutého cesta nie sú až tak obvyklé. Dnes Vám však predstavíme palacinkové recept, ktorý sa vždy podarí aj napriek tomu, že pracujete s kváskom. Palacinky sú úžasne chutné a krehké.

Inšpirujte sa našim dnešným receptom, tyhle palacinky sú proste dokonalé. Pochutí si na nich celá Vaša rodina!

INGREDIENCIE

3 a 1/4 šálky mlieka
10 g suchého droždia
2 vajcia
500 g polohrubej múky
2 lyžice cukru kryštál
lyžička soli
2 lyžice oleja
POSTUP

Rozdrobíme droždie do misy a zalejeme štvrtinou šálky dobre zohriateho mlieka, pridáme štipku soli a lyžičku cukru. Odložte na teplé miesto
Cez sito preosejeme múku a pridáme soľ, cukor, vajcia, mlieko. Vypracujeme cesto a pridáme  kvások. Teraz vymiešajte cesto dohladka. Uistite sa, že cesto bolo bez hrudiek. Potom pridajte olej a vymiešajte.
Teraz opäť cesto dajte na teplé miesto a počkajte, až zväčší svoj objem. Cesto vykysne dokonca až štvornásobne. Nechajte ho takto kysnúť 2 hodiny a občas premiešajte. Uistite sa, že mu misa stačí. Radšej už dopredu zvoľte väčšiu misu.
Pečieme palacinky. Akonáhle je cesto je pripravené, začneme piecť palacinky. Na panvici rozpáľte olej a nalejte na neho trochu cesta. Má penovú konzistenciu. Opečte je dozlatista z oboch strán.
Dochutenie palaciniek Palacinky môžete dochutiť čokoládou, ovocím, marmeládou, alebo šľahačkou.
Zdieľajte tento super recept na jemné palacinky aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!

Chod hore