Cuketa v pikantnom cestíčku: chutné, rýchle a hlavne zdravé jedlo

 

Ponúkame vám recept na rýchle občerstvenie v podobe zeleninovej prílohy, ktorou môžete ozvláštniť nejeden mäsový pokrm či šaláty. Podávajte si na stôl a verte, že len málokto si zo začiatku všimne, že sa jedná o obyčajnú cuketu.

Čo sa týka cestíčka, je potrebné, aby bolo dostatočne husté a nebude sa roztekať po celej panvici. Cukety by mali byť mladé, strednej veľkosti. V prípade, že sú väčšie alebo mierne prezreté, odstráňte z nich šupky a jadierka.

Ingrediencie:

  • 8 PL hladkej múky
  • 1 ČL sódy
  • 2 vajcia
  • 6 PL kefíru
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 2 ČL cukru
  • 2 cukety
  • 4 PL slnečnicového oleja

Postup

  1. Zmiešajte si kefír so sójovou omáčkou, cukrom a vajcami. Pridajte múku a premiešajte vidličkou tak, aby sa vám nevytvárali žiadne hrudky.
  2. Cuketu narežte na kolieska s hrúbkou 1 cm. Napichnite ich na vidličku namočte do cestíčka a smažte v panvici na oleji.

жареные в кляре кабачки

  1. Smažte najskôr z jednej strany a keď sa cestíčko „stiahne“, otočte ich, znížte plameň, prikryte pokrievkou a smažte z druhej strany. Hotové cukety položte na papierový obrúsok, aby sa tak odstránil prebytočný olej.

жареные в кляре кабачки

Podávajte ich s kyslou smotanou alebo ako prílohu k mäsu, rybám a k rôznym iným kombináciám. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj:sovkusom.ru