Fantastické zemiaky v slanine! Jednoduché a rýchle! Rýchla príloha alebo hlavné jedlo

Pre veľa z nás je na tanieri väčšinou najdôležitejšou zložkou pokrmu mäso. Skúmame, ako je pripravené, jeho šťavnatosť, ako ide krájať a vieme oceniť umenie jeho prípravy. Príloha je však nemenej dôležitá!

Príloha dotvára výslednú harmóniu chutí a dopĺňa celkový pokrm. Väčšinou sme zvyknutí na ryžu alebo zemiaky na všetky možné štýly úprav. Dnešný recept Vám predstaví jednu možnosť, ako zemiaky oživiť a ponúknuť zase niečo nové!

zloženie:

1 až 2 zemiaky na osobu
4 plátky slaniny
1 lyžička talianskeho korenia
1 čajová lyžička korenia na zemiaky
Príprava:

Zemiaky umyjeme, vyčistíme a olúpeme. Nakrájame ich na štvrtiny a tie potom ešte na polovice.

Posypeme ich korením a zmesou na zemiaky.

Plátky slaniny prekrojíme na polovicu a každú zemiak obalíme do jedného kúsku slaniny.

Pre lepšiu výdrž prepichneme každý zemiak špáradlom.

Pečieme v rúre na 200 stupňov po dobu cca 35 minút a po upečení môžeme podávať.

zdroj: coolinarika.com