Najlepšia maková bábovka, ktorá je ešte lepšia ako tá z obchodu. Naučte sa ju robiť a doma budete za bohyňu

Пирог маковник

Asi by bolo ťažké nájsť niekoho, kto nemá rad makové koláče, no určite sa nájdu aj takí. Tak či onak, mak má blahodarné vlastnosti, pretože jeho semená obsahujú bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny A, C, E a skupiny B, fosfor, horčík, draslík, sodík, vápnik, selén, mangán, železo, meď a zinok. Zlepšuje trávenie, pomáha pri liečbe žalúdočných ochorení a zmierňuje nespavosť.

Ponúkame vám najlepší recept na makový koláč, ktorý pripravíte ľahko a jeho chuť bude stať za všetky vaše výčitky o chcenom chudnutí.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 125 h masla
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 155 g maku
  • 160 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • Vlašské orechy (voliteľné)

Postup

  1. Postavte si hrniec s vodou na oheň a 5 min ho prevarte.
  2. Prikryte pokrievkou, nechajte mak napučať vo vriacej vode. Po 20 minútach preceďte cez sitko.
  3. Vyšľahajte si žĺtky s cukrom a maslom. Následne pridajte mak.
  4. V druhej miske si zmiešajte múku a prášok do pečiva. Bielka si vyšľahajte do hustej peny, potom k ním pridajte makovo-žĺtkovú zmes.
  5. Všetko premiešajte a vylejte do formy na pečenie vymastenou maslom. Vrch môžete posypať orechmi. Pečte v predhriatej rúre na 180° C 30-40 minút.

Podávajte s pohárom teplého mlieka!

zdroj:sovkusom.ru