Pečeňová pochúťka, ktorá je veľmi jednoduchá a jej chuť budete mať v ústach ešte niekoľko dní

Дроб с куриной печенью

Už dlho hľadáte recept, v ktorom bude hlavnou zložkou pečeň? Ste na správnom mieste! Pripravte si hydinovú pečeň s vajíčkami a zeleninou trošku v nezvyčajnej podobe.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 14 vajec
  • 1/2 ČL soli
  • Zelená cibuľka
  • Kôpor
  • Petržlenová vňať
  • Čierne korenie

Postup

  1. Samostatne si uvarte pečeň a 6 vajec. Pripravenú pečeň si pomeľte, vajíčka narežte na štvrtinky a bylinky s cibuľou nasekajte najemno.
  2. Vyšľahajte si 8 vajec spolu so soľou a korením. Pridajte k tomu bylinky, cibuľku, pečeň, vajcia a všetko dobre premiešajte.
  3. Zmes nalejte do zapekacej misky, vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 45 minút.

Ak chcete, aby bola zmes o niečo hustejšia, pridajte k nej pred pečením 2-3 PL múky. Prajeme vám dobrú chuť!