Rodičia svojou nedbalosťou zabili svoje 7-mesačné dieťa. Vrchol bezohľadnosti!

Je dokázané, že najlepšie je pre dieťa materské mlieko, ale bohužiaľ nie všetci s týmto názorom i súhlasia. Pár z Belgicka – Peter S. A Sandrina V. tak usmrtili svojho len 7-mesačného syna Lucasa. Rozhodli sa ho kŕmiť výlučne rastlinným mliekom.

Pripomenieme, že vegáni nejedia živočíšne produkty, a tak živočíšne mlieko nahrádzajú napríklad sójovým alebo mandľovým. Lucas od narodenia píl mlieko z quinoa, ovsa, pohánky a ryže.

Jeho rodičia vlastnili obchod so zdravou výživou a boli vegáni. Teraz ich odsúdili za usmrtenie z nedbanlivosti. Dieťa bolo podvyživené a jeho orgány boli o polovicu menšie, než u zdravých detí. Chlapček bol dehydrovaný. Súd nemal zľutovanie – nevinné dieťa zomrelo kvôli neskutočnej nezodpovednosti rodičov.

SOURCE: SOURCE

Peter a jeho partnerka sa chceli obhájiť tým, že Lucas netoleroval lepok a laktózu, ale … nikdy s ním nešli k lekárovi, pretože neuznávajú modernú medicínu. Na vlastnú päsť tak zaviedli svoju „zdravú diétu“.

SOURCE: SOURCE

Lekári sa zhodujú – trendy v stravovaní, alebo stravovanie z etických alebo iných dôvodov tu bude neustále, pre rodičov by ale malo byť najdôležitejšie zdravie dieťaťa! A pre dieťa neexistuje nič lepšie ako materské mlieko.

Chod hore