Výborná duet torta na ktorej si pochutnajú vaše deti! Rýchla príprava!

Obľúbenou skupinou dezertov sú tie, ktoré v sebe spája obyčajnú časť cesta s časťou dochutenia kakaom. Tortu vďaka tejto kombinácií získa úplne nový vzhľad a tiež skvele chutí. V dnešnom recepte využijeme práve čokoládu a šľahačku.

Vytvoríme tak jemnú vláčnu tortu, ktorá bude chuťovo priamo neodolateľná. Tento dezert je veľmi efektívny a môžete ho servírovať napríklad aj na rodinných oslavách a stretnutiach. Príprava je veľmi jednoduchá.

Zloženie krémovej peny:

10 g želatíny
125 ml mlieka
200 ml šľahačky
60-90 g cukru
vanilka
Zloženie čokoládového krému:

10 g želatíny
125 ml mlieka
200 ml šľahačky
60-90 g cukru
1 lyžica kakaa
vanilka
Zloženie polevy:

50 g horkej čokolády
40 ml šľahačky
Príprava:

Prichystajte si formu s priemerom 18 cm.

Namočte želatínu v mlieku a pripravte krémovú penu, podľa návodu na sáčku Vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkou do tvrdej peny.

Zmiešajte mlieko s trochou želatínové zmesi a krúživými pohybmi zamiešajte.

Postupne vmiešajte želatínu, kým nedostanete homogénnu zmes.

Zamiešame šľahačku a vmiešame ju do zmesi, ktorú nalejeme do formy a dáme do chladničky po dobu 30 minút.

Čokoládovú časť vytvoríme rovnako ako predchádzajúce časť, len nakoniec ochutíme kakaom.

Nalejeme na bielu časť vo forme a odložíme na 30 minút do chladničky.

Nakoniec Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a vmiešame do nej šľahačku. Zmesou polejeme tortu.