Bravčové medailóny v smotanovej omáčke. Stačí ju nakrájať a pridať pár surovín a máte to

 

Dostali ste chuť na niečo mäsové, no nenašli ste ten správny recept? Ponúkame vám návod na skvelý obed z bravčovej panenky na smotane, ku ktorej sa hodí ako príloha sezónna tekvica, zemiaky ale aj ryža. Vďaka zelenej cibuľke dostane pokrm tú správnu arómu a pochutí si na tom celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 2 kg bravčovej panenky
  • 1 cibuľa
  • Zelená cibuľka
  • 75 ml šľahačky
  • 100 g masla
  • 250 ml kyslej smotany
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Korenie

Postup

  1. Bravčovú panenku nakrájajte na 2-3 cm kúsky.
  2. Na panvici si rozpáľte 25 ml slnečnicového oleja a osmažte na ňom bravčovú panenku z obidvoch strán, až kým nezhnedne.
  3. Vyberte mäso, pridajte do panvice zvyšok slnečnicového oleja a obe cibule.
  4. Keď cibuľa naberie sklovitý vzhľad, pridajte kyslú smotanu, maslo, soľ a korenie, prilejte šľahačku a premiešajte.
  5. Hneď ako sa smotana mierne nahreje, pridajte do panvice mäsové medailóny. Nechajte podusiť na malom ohni po dobu 30 minút.