Bravčové medailóny v smotanovej omáčke. Stačí ju nakrájať a pridať pár surovín a máte to

 

Dostali ste chuť na niečo mäsové, no nenašli ste ten správny recept? Ponúkame vám návod na skvelý obed z bravčovej panenky na smotane, ku ktorej sa hodí ako príloha sezónna tekvica, zemiaky ale aj ryža. Vďaka zelenej cibuľke dostane pokrm tú správnu arómu a pochutí si na tom celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 2 kg bravčovej panenky
  • 1 cibuľa
  • Zelená cibuľka
  • 75 ml šľahačky
  • 100 g masla
  • 250 ml kyslej smotany
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Korenie

Postup

  1. Bravčovú panenku nakrájajte na 2-3 cm kúsky.
  2. Na panvici si rozpáľte 25 ml slnečnicového oleja a osmažte na ňom bravčovú panenku z obidvoch strán, až kým nezhnedne.
  3. Vyberte mäso, pridajte do panvice zvyšok slnečnicového oleja a obe cibule.
  4. Keď cibuľa naberie sklovitý vzhľad, pridajte kyslú smotanu, maslo, soľ a korenie, prilejte šľahačku a premiešajte.
  5. Hneď ako sa smotana mierne nahreje, pridajte do panvice mäsové medailóny. Nechajte podusiť na malom ohni po dobu 30 minút.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
  Dostali ste chuť na niečo mäsové, no nenašli ste ten správny recept? Ponúkame vám návod..." />